Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Nikolajus Kozliakas kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jam skyrimo.

Papildyta

Vilniaus apylinkės teismas informavo, kad įtariamajam 16 val. buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas trims mėnesiams.

Pirminiais duomenimis, teismas priėmė tokį sprendimą todėl, kad įtariamasis būdamas laisvėje gali paveikti liudininkus, nukentėjusį bei ekspertus, taip stengdamasis ikiteisminio tyrimo eigą pakreipti savo naudai.

Taip pat vyras laisvėje gali sunaikinti ar paslėpti ginklą, kuriuo buvo sužalotas nukentėjusysis. DELFI duomenimis, pareigūnai iki šiol nerado minimo svarbaus nusikaltimo įrankio. Įtariama, kad vyras ginklą yra paslėpęs arba sunaikinęs.

Turimais duomenimis, nukentėjusiajam buvo šauta tris kartus į galvą, vieną kartą į skruostikaulį bei du kartus į petį.

DELFI primena, kad 2018 m. gruodžio 6 d. buvo įvykdytas įžūlus nusikaltimas, kuris garsiai nuskambėjo visuomenėje. Vidury dienos Vilniuje, prie kavinės „Žibutė“, viešojoje vietoje, panaudojus šaunamąjį ginklą, buvo pasikėsinta nužudyti vyrą.

Pirminiais duomenimis, konflikto metu įtariamasis, įtariama, tyčia šovė tris kartus nelaimėliui į galvą, taip stengėsi jį nužudyti.

Netikėto įvykio liudininkai pasakojo, kad nusikaltimo metu kavinėje „Žibutė“, prie kurios ir buvo įvykdytas nusikaltimas, vyko gedulingi pietūs.