Vašingtonas ir Pekinas jau keletą mėnesių yra įstrigę nesibaigiančiame prekybos kare, tačiau Wang Qishanas tikino siekiantis numalšinti įtampą, rašo CNBC.

„Kalbant apie Kinijos ir Jungtinių Valstijų ekonomikas, manau, jos yra abipusio nepakeičiamumo būsenos. Tai yra realybė - viena pusė negali be kitos. Taigi išvada tokia - turime kurti abipuse nauda paremtus santykius, kur abi pusės laimi“, - Davose kalbėjo vienas aukščiausių Kinijos pareigūnų.

Kasmetis Davoso forumas, tikėtasi, suteiks platformą JAV ir Kinijos atstovų deryboms, tačiau Baltieji rūmai netikėtai atšaukė delegacijos kelionę į Davosą dėl besitęsiančio vyriausybės uždarymo.

Netrukus po Wang Qishano kalbos PEF įkūrėjas ir vadovas Klausas Schwabas paprašė Wang Qishano pasidalinti viceprezidento mintimis apie globalizaciją.

Atsakydamas Wang Qishanas kalbėjo apie globalizacijos keliamus iššūkius: „Dabar susiduriame su daugybe iššūkių, o žmonės, susiduriantys su iššūkiais, paprastai imasi tam tikrų priemonių. Manau, kad tai yra neišvengiama ir suprantama“.

„Kalbant apie žmones, kurie prieštarauja globalizacijai dėl keliamų iššūkių, galiu pasakyti, kad, kai žmonės jausis apsaugoti, ši pasipiktinimo globalizacija banga nuslops“, - pridūrė jis.

Ilgus dešimtmečius pasaulio šalys iš esmės sutarė, kad globalizacija padėjo sustiprinti atlyginimų augimą ir sukurti daugiau darbo vietų, o naudą pajuto ne tik turtingos, bet ir skurdesnės šalys. Tačiau, pasaulio gyventojams matant dėl automatizavimo nykstančias darbo vietas ir masinę migraciją, pastaraisiais metais kyla pasipriešinimo globalizacijai banga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)