Gali pasirodyti, kad gaminti stalviršį iš monetų – neįtikėtinas netaupumas. Tačiau jeigu galvosime apie tai, kaip apie išlaidas statybinėms medžiagoms, viskas neatrodys taip baisiai. Taupyti smulkias monetas net ir nedideliam stalviršiui užtruks labai ilgai. Todėl geriau paimkite nedidelę sumą ir nueikite į banką, kur popierinę kupiūrą jums pakeis į kelis maišelius smulkiųjų. Labai tikėtina, kad išgirdę apie tokį meno projektą, banko darbuotojai su malonumu palaikys tokią idėją.

Antras žingsnis – reikės įsigyti kelis butelius epoksidinės dervos ir kietiklio. Būtent šios medžiagos ir fiksuos monetas bei suformuos permatomą stalviršio paviršių.

Žinoma, šiam projektui prireiks baldo, kurį dekoruosite. Geriausia visame tame yra tai, kad galima naudoti netgi seną baldą. Iš pradžių jį reikia sutvarkyti – nuvalyti ir išdžiovinti. Monetas taip pat rekomenduojama išvalyti atitinkamomis priemonėmis ir paskui gerai išdžiovinti.

Jeigu stalviršį kursite nuo visiško nulio, baldą teks iš pradžių suprojektuoti. Svarbiausia neapsirikti su ta vieta, kur bus kriauklė. Skylę jai reiktų išpjauti iš anksto. Prieš dėliodami monetas, paviršių nudažykite juodai. Kai dažai išdžius, galima pradėti dėlioti monetas. Pabaigoje paviršių užpilkite derva ir leiskite sustingti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)