Bogotoje veikiančioje policijos akademijoje ketvirtadienį detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui žuvo 21 žmogus ir daugiau kaip 60 buvo sužeisti.

Šis sprogdinimas pagal aukų skaičių yra didžiausias tokio pobūdžio išpuolis Kolumbijos sostinėje per pastaruosius 16 metų.

Kolumbijos pareigūnai sulaikė vyrą, įtariamą teroro akto šalies sostinėje Bogotoje organizavimu. Kaip pranešė penktadienį Kolumbijos radijo stotis „RCN Radio“, jis sulaikytas per specialią operaciją, kurią surengė armija ir policija.

Į teisėsaugos institucijų rankas pakliuvo 39 metų Ricardas Andresas Carvajalis, kuris, kaip spėjama, dalyvavo rengiant teroro aktą. Jis sulaikytas Los Lačeso rajone Kolumbijos sostinės centre. Įtariamasis nugabentas į Palokemao teismo skyrių, kur jis griežtai saugomas.

Kolumbijos valdžios atstovai kol kas nekelia versijų, ar sulaikytasis priklauso kuriai nors iš nusikalstamų grupuočių arba sukilėlių daliniams, veikiantiems šalies teritorijoje.

Ketvirtadienio rytą užminuotas automobilis rėžėsi į Kolumbijos nacionalinės policijos akademijos pastato sieną. Per galingą sprogimą žuvo mažiausiai 21 žmogus, dar 68 buvo sužeisti. Pareigūnų duomenimis, automobilyje buvo 80 kilogramų sprogmenų. Teroro aktą įvykdė 56 metų kolumbietis Josė Aldemaras Rojas Rodriguezas.