Anksčiau Suomija niekada rimtai nesvarstė galimybės surengti F-1 nacionalinio etapo, bet dabar, kai 110 km nuo Helsinkio atsiras moderni šiuolaikinė trasa, yra rimtas pagrindas apie tai pagalvoti. „AKK Sports Oy“ kompanijos, kuri yra Suomijos automobilių federacijos komercinis padalinys, vykdomasis direktorius Tatu Lehmuskallio sako, jau pradėtos tyrinėti sąlygos, kokiomis toks projektas galėtų tapti realybe.

„Pirmą kartą galima kalbėti apie tai, kad mūsų šalyje gali būti surengtas „Formulės 1“ etapas arba kokios nors kitos prestižinės automobilių sporto varžybos, – pareiškė T. Lehmuskallio. – Praėjusią vasarą mes jau buvome susitikę su aukščiausia „Formulės 1“ vadovybe ir susitarėme pradėti nagrinėti klausimus, ko dar reikėtų norint surengti F-1 lenktynes Suomijoje. Tai leistų įtvirtinti mūsų šalies tarptautinę reputaciją ir galėtų turėti svarbią ekonominę reikšmę visai Suomijai.“

Šiuo metu atlikta apie 80 proc. autodromo statybos darbų, o visiškai užbaigti jie turėtų būti rugpjūtį. Tuo tarpu su „MotoGP“ etapo organizatoriais – „Dorna“ kompanija jau pasirašytas ketverių metų kontraktas.

„KymiRing“ tribūnos gali priimti iki 150 tūkst. žiūrovų. Trasos šeimininkai tikisi, kad sporto renginiai, kurie čia vyks, gali pritraukti ir daug užsienio sirgalių, tarp jų – ir iš Lietuvos.

Praėjusiais metais „Mercedes“ pilotas suomis Valtteri Bottas kalbėjo, kad jei atsirastų galimybė pakviesti „Formulę 1“ į Suomiją, jis palaikytų tokį projektą.