Tai ketvirtadienį pranešė televizijos kanalas „Al Arabia“, remdamasis savo šaltiniais.

Jų žiniomis, speciali arabų šalių koalicijos žvalgybos struktūrų operacija baigėsi generolo neutralizavimu.

Anksčiau buvo pranešta, kad buvęs husių judėjimo „Ansar Allah“ karinės aviacijos vadas mirė Jemeno sostinėje Sanoje neaiškiomis aplinkybėmis. Anksti rytą generolo palaikai buvo slapta nugabenti iš jo namų į vienos iš miesto ligoninių lavoninę. Kaip pabrėžė televizijos kanalas „Al Arabia“, dalis aukščiausių „Ansar Allah“ vadovų neatmeta, kad buvusio husių aviacijos vado mirtis buvo smurtinė.

Manoma, kad Ibrahimas Ali al Shami buvo pagrindinis kaimyninės Saudo Arabijos teritorijos apšaudymo balistinėmis raketomis įkvėpėjas. Jis taip pat pasiūlė naudoti bepilotes skraidykles atakoms iš oro prieš dalinius, remiančius Jemeno vyriausybę, ir arabų šalių koalicijos pajėgas, kurioms vadovauja Rijadas. Kiek daugiau kaip prieš mėnesį Ibrahimas Ali al Shami, nenurodžius priežasčių, buvo pašalintas iš einamų pareigų ir iki šiol laikytas namų arešto sąlygomis Sanoje.

Arabų šalių koalicija jį buvo įtraukusi į 40-ties „pavojingiausių teroristų, kovojančių husių pusėje“, sąrašą 19-uoju numeriu. Už bet kokią informaciją, kuri galėjo padėti neutralizuoti generolą, Rijadas siūlė 10 milijonų dolerių.

Jemene nuo 2014 metų rugpjūčio nesiliauja vyriausybės pajėgų ir sukilėlių husių konfrontacija. Ji ypač suaktyvėjo po to, kai 2015 metų kovo mėnesį į konfliktą įsikišo arabų šalių koalicija, vadovaujama Saudo Arabijos.