Panaikinti šio Vilniuje savivaldos rinkimuose norinčio dalyvauti komiteto registravimą VRK prašo partija „Tvarka ir teisingumas“. Jos duomenimis, iš komiteto pasitraukus keliems nariams, ten nebeliko įstatyme nustatyto privalomo narių skaičiaus.

Pagal įstatymą, visuomeninį rinkimų komitetą sudaryti turi ne mažiau kaip dvigubai daugiau narių nei toje savivaldybėje renkama politikų. Vilniuje renkamas 51 tarybos narys, tad minimalus komiteto narių skaičius – 102.

„Tvarkos ir teisingumo“ duomenimis, „Piliečių jėgoje ir teisingume“ liko nariai 97.

Tarp komiteto steigėjų yra keli buvę „tvarkiečiai“ – Ramojus Girinskas, Seimo narys Petras Gražulis.

„Matyt, keli nariai patyrė spaudimą ir iš komiteto išėjo sausio 3–4 dienomis. Mūsų net neinformavo, VRK apie tai pranešė“, – BNS sakė komiteto kandidatas į sostinės merus R. Girinskas.

VRK turi nuspręsti, ar ne per vėlu naikinti komiteto registravimą, koks terminas turėtų būti atskaitos tašku.

Savivaldos rinkimų kampanijos dalyvių registravimas baigėsi pernai gruodžio 10 dieną, gruodžio 28 dieną baigtas pareiškinių dokumentų priėmimas, o ketvirtadienis – paskutinė diena, kai privalu rinkimų komisijoms grąžinti lapus su surinktais rinkėjų parašais.

Iki sausio 27-osios partija, komitetas ar kandidatas turi teisę atšaukti savo pareiškinius dokumentus, o iki vasario 1-osios VRK savo interneto svetainėje privalo paskelbti kandidatų sąrašus.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 3 dieną.