„Nuspręsta, kad įtariamasis suimtas nebus. Jo sulaikymo laikas baigiasi šiandien apie 17.30 valandos, jis trečiadienį bus paleistas, tik kokiu tiksliai laiku tikrai nežinau“, – DELFI sakė Vilniaus apskr. policijos atstovė.

Vyrui skirtos švelnesnės kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei asmens dokumentų paėmimas.

Kaip anksčiau pranešė Policijos departamentas, pirmadienį Vilniuje, apie 11 valandą dienos iš Buivydiškių gatvėje esančių namų į medikų rankas pateko vos kelių mėnesių mergytė, kurią ištiko koma.

Medikų duomenimis, mažylę koma ištiko dėl supurtymo.

Policija nedelsiant apklausė tėvus, netrukus 1993 metais gimęs mergaitės tėvas uždarytas į areštinę.

DELFI primena, kad keturių mėnesių mergytės mama teigė, ansčiau ir pati patyrė vyro smurtą, tačiau kūdikio jis niekada neskriaudęs. Anot moters, vyras paaiškinęs, kad mažylę purtė, nes ši užspringo, kai moteris buvo išėjusi iš namų.

Tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 135 straipsnį: Sunkus sveikatos sutrikdymas.

Įstatymas numato, kad tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo neteko regos, klausos, kalbos, vaisingumo, nėštumo ar kitaip buvo sunkiai suluošintas, susirgo sunkia nepagydoma ar ilgai trunkančia liga, realiai gresiančia gyvybei ar stipriai sutrikdančia žmogaus psichiką, arba prarado didelę dalį profesinio ar bendro darbingumo, arba buvo nepataisomai subjaurotas nukentėjusio asmens kūnas, baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų.

Vaiko teisių apsaugos tarnyba patvirtina, kad abu mergaitės tėvai turėjo problemų su priklausomybėmis, bet esą grėsmės vaikui neįžvelgė. Todėl ir šeimą stebėti dažniau nei kartą per savaitę nebuvo reikalo.

Motina gydėsi, rūpinosi vaiku, nebuvo informacijos, kad jam būtų kilusi grėsmė. Buvo priskirtas pirmas grėsmės lygis, tai yra, kai šeima gali auginti vaikus, bet jai teikiamos paslaugos.