Sportacentrs.lv portale cituojamas RFS klubo sporto direktorius Aleksandras Usovas, kuris teigė, kad Valdas Dambrauskas buvo vienas pagrindinių kandidatų užimti laisvą Lietuvos futbolo rinktinės vyr. trenerio poziciją, tačiau iš Pakruojo kilęs futbolo specialistas atsisakė šio pasiūlymo.

Lietuvos futbolo federacija kreipėsi į Valdą Dambrauską. Nesu visiškai įsitikinęs koks buvo LFF pasiūlymas, kokiomis sąlygomis, bet V. Dambrauskas buvo minimas kaip vienas realiausių kandidatų treniruoti Lietuvos rinktinę.

Tačiau jis mėgsta darbą Rygoje, atsisakė LFF pasiūlymo ir šiame sezone lieka mūsų klube“, – teigė A. Usovas.

42-ejų V. Dambrauskas su RFS ekipa praėjusiame Latvijos čempionato sezone iškovojo bronzos medalius bei pelnė teisę dalyvauti Europos lygos atrankoje.

Po serijos sėkmingų rungtynių lietuvis buvo pripažintas geriausiu Latvijos pirmenybių gegužės mėnesio treneriu. Į Rygą futbolo specialistas persikėlė 2017 m. gruodį.

V. Dambrauskas trenerio karjerą pradėjo Anglijoje, o 2010-ųjų pabaigoje grįžęs į Lietuvą prisijungė prie tuometinio šalies čempiono Panevėžio FK „Ekrano“, vadovavo jaunimo komandai, 2013-2014 m. tapo vyriausiuoju komandos treneriu. 2014 m. pabaigoje V. Dambrauskas sukirto rankomis su šalies čempionu Vilniaus „Žalgiriu“, kuriam vadovavo iki 2017-ųjų spalio pabaigos.

Galimybę stoti prie Lietuvos rinktinės vairo atmetė ir Lietuvos futbolo garsenybė Valdas Ivanauskas. Pasirodžiusias žinias, kad Sosnoveco „Zaglebie“ klubo vairininkas gali išvykti, Lenkijos klubas skubėjo paneigti.

„Treneriui kontraktas su klubu leidžia keisti darbą sezono metu. Valdas pats paprašė tokios išlygos, nes juo domisi ir keli Rusijos klubai. Tačiau apie galimybę dirbti Lietuvos futbolo federacijai nekalbėjome“, – twojezaglebie.pl teigė „Zaglebie“ klubo prezidentas Marcinas Jaroszewskis.

Pats V. Ivanauskas sakė, kad su juo kalbėjo LFF atstovai, tačiau jis lieka Lenkijoje: „Turiu čia misiją, reikia išsaugoti komandos pozicijas aukščiausioje šalies lygoje“. Sosnoveco ekipa jau pradėjo pasirengimą pavasarį prasidėsiančioms rungtynėms.

2018 m. gruodžio pradžioje LFF abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su nacionalinės rinktinės vyriausiuoju treneriu Edgaru Jankausku. Atsisveikinta ir su jo asistentais.

43-ejų specialisto sutartis turėjo galioti dar metus. Rinktinę jis treniravo nuo 2016-ųjų. Per 16 oficialių rungtynių E. Jankausko auklėtiniai šventė vienintelę pergalę, 2016 metų spalį 2:0 nugalėję Maltą. Dar tris kartus pasiektos lygiosios.

Iš viso vadovaujant E. Jankauskui lietuviai sužaidė 28 mačus (3 pergalės/5 lygiosios/20 pralaimėjimų), o bendras įvarčių santykis – 15:57. Vienam tituluočiausių praeities šalies futbolininkų prisvilo ir pirmas istorijoje UEFA Tautų lygos turnyro blynas: C diviziono 4 grupėje Lietuvos futbolo rinktinė pralaimėjo visas šešerias rungtynes ir nukrito į žemiausią D divizioną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)