Vyriškis iš šalies atrodo kaip niekuo neišsiskiriantis dviejų vaikų tėvas, dirbęs draudimo patarėju ir laisvalaikiu uždarbiavęs, kaip pavežėjas „Uber“, kad užsidirbtų šeimos kelionei į „Disneilendą". To, kas įvyko per keletą 2016 vasario 20-osios valandų, nesitikėjo niekas.

Kaip rašo „Washington Post“, išpuolis truko keletą valandų. Vyriškis keliose skirtingose vietose ėmė šaudyti į pašalinius žmones, o važiuodamas nuo vienos vietos prie kitos pakeliui ir toliau vežė klientus.

Išpuolis baigėsi, kuomet ankstyvą vasario 21-osios rytą jį sustabdė policijos pareigūnas, kuris gavo pranešimų apie panašiai atrodantį užpuoliko automobilį. Viduje buvo rastas 9mm kalibro ginklas.

Vairuotojas, kuriam buvo pateikti kaltinimai darbo metu nužudžius šešis žmones, teisme pirmadienį oficialiai pripažino savo kaltę.

Po tragedijos praėjus trejiems metams, niekas nesitikėjo, kad įtariamasis žudikas ryšis tokiam žingsniui. Jo sprendimui prieštaravo ir gynyba. Nusikaltimai Mičigano Kalamazu regione buvo įvykdyti vos per kelias valandas.

J. Daltonas savo kaltę pripažino tiek dėl nužudymų, tiek dėl pasikėsinimų nužudyti. Jeigu teismas jį pripažins kaltu, jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos be teisės prašyti malonės.

„Taip, to norėjau jau kurį laiką“, – teisėjo paklaustas, ar kaltę pripažįsta savo noru, atsakė J. Daltonas.

48 metų J. Daltonas į daugybę jam užduotų klausimų atsakė „taip“, pripažindamas, kad trijose skirtingose vietose pašovė aštuonis žmones. Jau sulaikytas „Uber“ vairuotojas sakė, kad tą dieną jo veiksmus kontroliavo „velnio apraiška“ „Uber“ programėlėje.

Jasonas Daltonas

Skelbiama, kad prie „Cracker Barrel“ restorano buvo nužudytos keturios moterys. Tėvas ir sūnus nušauti prie automobilių salono, kur apžiūrinėjo pikapą. Keturiolikos metų mergaitė, kuri prie restorano buvo pašauta į galvą, išgyveno. Dar vienas nukentėjusysis buvo pašautas gyvenamajame rajone.

Išpuolio metu vyras vairavo chuliganiškai, viršijo greitį, nekreipė dėmesio į Stop ženklus. Vienas pavežtas klientas paskui tviteryjė teigė, kad po pasivažinėjimo jam pasisekė, kad apskritai liko gyvas.

Kita klientė teigė išsikvietusi „Uber“, tačiau kai prie jos privažiavo J. Daltonas ji pamatė, kad atvykti turi kitas vairuotojas. Dėl to ji atsisakė sėsti į jo automobilį. Šis nuvažiavo, tačiau paskui apsisuko, grįžo ir šovė į moterį ir pataikė jai į koją.

Ekspertai nusprendė, kad J. Daltonas gali stoti prieš teismą. Teisme vyras taip ir nesugebėjo paaiškinti, kodėl šovė į aštuonis žmones. Du vaikus auginęs žudikas dirbo draudimo sferoje, reikalų su teisėsauga niekada neturėjo.

Kaltintojas Jeffas Gettingas teigia, kad nusikaltimo motyvas – klausimas, ir po šiai dienai „neduodantis mums ramybės“.

„Tai visi norėtų sužinoti“, – per spaudos konferenciją pareiškė kaltintojas. Gynybos advokatas Eusebio Solisas sakė pataręs savo klientui kaltės neprisiimti.

„Jis turėjo savų priežasčių taip pasielgti. Nenori, kad kentėtų šeima, nenori daugiau skausmo aukų artimiesiems, tai jo sprendimas“, – pridūrė advokatas.