„Pagerbiau savo bičiulį, vakaro šeimininką ir atėjau su jo kurta suknele, kuri yra labai šventiška. Manau, kad tai yra pirmas kartas, kuomet man teko vilkėti rožinės spalvos Liutauro suknelę, mat įprastai jis kuria griežtesnius drabužius su sodriomis, ryškiomis spalvomis – raudona, balta ar juoda. O šįkart viskas kitaip“, – prieš renginį kalbėjo ji.

Nors Inga ir Liutauras yra geri draugai, tą vakarą žinoma moteris turėjo apsieiti be jo, kaip stilisto, pagalbos.

„Liutauras gana griežtai pasakė, kokia šukuosena turėtų būti. Jis davė nurodymus visam įvaizdžiui, kadangi jis pats manęs puošti negalėjo. Juk to norėjo visos moterys, atėjusios į jo šou, todėl jis stengėsi nedaryti jokių išimčių. Nepaisant to, padėjo man duodamas savo patarimus“, – artimą bičiulį gyrė pašnekovė.

Pasiteiravus, ar po švenčių maratono namuose jai nebuvo sunku grįžti į įprastą ritmą, lankytis vakarėliuose, būti viešumoje, Inga sako, kad ją šiuo klausimu aplanko dvejopi jausmai.

Inga Stumbrienė

„Ir taip, ir ne. Man yra labai įdomu ir malonu pamatyti visas gimines. Per šias šventės išėjo taip, kad aplankėme beveik visus artimuosius – kiekvieną diena važiavome vis pas kitus. Per Kūčias – pas vaikų prosenelę, per Kalėdas – pas mano ir vyro tėvelius, o antrą Kalėdų dieną – vėl visi susitikome. Tai buvo gana įtemptas laikotarpis. Iš vienos pusės – labai įdomu visus pamatyti, susitikti, tačiau iš kitos pusės – tai sudėtinga, šiek tiek pavargsti. Nepaisant to, toks jau tas šventinis laikotarpis“, – sakė ji.

Moteris džiaugiasi, kad nei jai, nei jos šeimos nariams nereikėjo susidurti su persivalgymu ar jo pasekmėmis, mat jie visi laikosi vienos paprastos mitybos taisyklės – jaučia saiką.

„Kaip ir daugelis kitų, mes šeimoje turime paprotį per Kūčias paragauti dvylikos patiekalų. Tačiau tai nereiškia, kad tuos dvylika patiekalų ir reikia sočiai valgyti. Tereikia įsidėti mažą kąsnelį mišrainės, žuvies, deserto – tu paragauji visko, bet nepersivalgai. Taip pat ir šeimininkę pamalonini, kad neatsisakai. Nereikia viršyti savo normų. Stengėmės išlaikyti saiką, kad po to neturėtume jokių sveikatos problemų. Mums tai tikrai pavyko. Jau praėjo tie laikai, kai valgai tiek, kiek akys nori“, – nusijuokė Inga.

„O ir šeimininkės buvo labai supratingos – jos puikiai žino, kad norint išlaikyti dailią figūrą ir sveikatą yra reikalingas saikas. Turime šeimoje ir veganų, kurie daug patiekalų nenori ar negali valgyti, todėl pas mus niekada nebūna prievartos – kiekvienas valgo tai, ką nori ir kiek nori“, – pridūrė ji.

Daugelis po sočių ir vaišėmis nukrautų švenčių susimąsto dėl savo svorio, kuris po Kūčių ir Kalėdų šiek tiek šokteli, tačiau Ingai su tokia patirtimi susidurti netenka, mat ji savo svorį seka kasdien.

„Turiu tokį įprotį – aš kiekvieną vakarą lipu ant svarstyklių ir žiūriu, koks yra mano svoris. Dažniausiai pati jaučiu, kad kai būnu apsunkusi, galima tikėtis ir didesnio svorio, todėl žinau, kad kitą dieną reikės praleisti aktyviau“, – paaiškino pašnekovė.

Ingos Stumbrienės ir jos šeimos atostogos Šventojoje

Nors savo svorį Inga laiko paslaptyje, ji sako esanti patenkinta tuo, kaip šiandien atrodo.

„Kiekvienas žmogus geriausiai žino pagal save, koks jam svoris yra pats geriausias. Savuoju esu patenkinta ir juo tikrai džiaugiuosi. Tiesą sakant, nenorėčiau priaugti daugiau svorio, nes, manau, kad būtų šiek tiek sudėtinga“, – teigė verslininkė.

Nors nemaža pramogų pasaulio atstovių dalis dažnai prisipažįsta dėl dailios figūros besilaikančios nuolatinės dietos, Inga sako apsieinanti ir be to.

„Nors ir prižiūriu savo mitybą, tikrai nėra taip, kad badaučiau ar laikyčiausi dietos. Valgau su saiku, paragauju visko, tačiau svarbiausia – nepersivalgyti. Man svarbu, kad ne tik kūno formos nepakistų, bet ir sveikata nešlubuotų. Ar tikrai verta gadinti skrandį persivalgant, o po to šį jausmą malšinti įvairiais vaistais vien dėl to, kad akys buvo didelės? Kam to reikia? Jau geriau susilaikyti ir netraumuoti savo kūno“, – tikino I. Stumbrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (563)