71 metų Jeanas Jacquesas Savinas išplaukė iš Ispanijai priklausančių Kanarų salų. Karibų jūrą jis viliasi pasiekti po maždaug trijų mėnesių.

Specialioje kapsulėje prancūzas įsirengė specialią vietą miegui, mažą improvizuotą virtuvėlę ir daugybę vietos atsargoms.

Skelbiama, kad pakeliui prancūzas palikinės specialius žymenis, padėsiančius vandenynų tyrinėtojams geriau pažinti Atlanto sroves.

Visą informaciją apie savo ekspediciją 71 metų vyras skelbs savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Naujausia jo žinutė labai lakoniška: statinė „elgiasi gerai“.

Nutrūktgalvis 71-erių prancūzas ryžosi perplaukti Atlantą statinėje

Telefonu naujienų agentūrai AFP keliautojas sakė: „Oras puikus. Pasigavau metro bangą ir šiuo metu plaukiu maždaug 2–3 kilometrų per valandą greičiu. Iki pat sekmadienio prognozės man žada palankų vėją“.

J. J. Savinas – buvęs desantininkas, jis taip pat yra dirbęs pilotu ir parkų prižiūrėtoju. Prancūzas įsitikinęs, kad guma dengtą iš klijuotinės faneros pagamintą statinės formos objektą nunešti 4500 kilometrų į Karibų jūrą gali vandenynų srovės.

Statinės ilgis trys metrai, plotis 210 centimetrų, o gyvenamosios erdvės plotas – šeši kvadratiniai metai. Statinės dugne įrengtas specialus iliuminatorius, pro kurį prancūzas gali grožėtis praplaukiančiomis žuvimis.

Kapsulė atspari bangoms ir galimoms orkų atakoms. Saulės baterija pagamina pakankamai elektros energijos ryšio palaikymui ir GPS paslaugai.

Praktiškai visas lėšas projektui – 60 tūkst. eurų – pavyko surinkti per sutelktinio finansavimo platformą.

„Greičiausiai plaukiu į Barbadosą, nors labiausiai norėčiau pasiekti Prancūzijai priklausančią Martiniką ar Gvadalupę. Tada būtų paprasčiau tvarkyti visus tuos popierius ir susigrąžinti statinaitę“, – juokiasi keliautojas.

Nutrūktgalvis 71-erių prancūzas ryžosi perplaukti Atlantą statinėje

Prancūzas ketina naujus metus pasitikti mėgaudamasis anties kepenėlių paštetu ir buteliu baltojo vyno. Sausio 14 dieną prancūzas švęs gimimo dieną – ta proga ketina pasimėgauti raudonuoju vynu.

Prancūzo paliekamos žymės padės specialistams iš JCOMMOPS analizuoti vandens sroves.