„Sinoptikai prognozuoja, kad Vilniuje snigs iki pat paryčių. Atslūgus vakariniams eismo srautams, trumpai atsikvėpę Grindos vairuotojai vėl išvairavo į gatves sniego valymo techniką.

Žiemos sezono metu barstomos ir valomos 579 Vilniaus gatvės. Prioritetas skiriamas pagrindinėms miesto arterijoms - greitojo eismo ir magistralinėms gatvėms, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Vėliau valomos aptarnaujančios ir kvartalinės miesto gatvės.
Kelininkų technika visas į maršrutus įtrauktas Vilniaus gatves apvažiuoja per maždaug 2 val. Snygiui tebesitęsiant, tas pačias gatves tenka valyti dar ir dar kartą.

Pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves galite visą parą veikiančiu tel. 1355.

Saugaus kelio. Būkite atsargūs“, - rašoma išplatintame pranešime.

Sniego mažiau, bet šalčio daugiau

Antradienio naktį nedidelis sniegas pasirodęs daugelyje rajonų, dieną pasirodys jau tik kai kur. Pus silpnas pietinių krypčių vėjas. Temperatūra diena pasiskirstys taip: apie 3 laipsnius šalčio prognozuojama Biržų, Utenos, Vilniaus, Varėnos ir Alytaus apskrityse. Apie 2 laipsnius šalčio numatoma Kauno, Raseinių, Tauragės, Panevėžio, Marijampolės, Šiaulių ir Telšių apylinkėse. Pajūryje laikysis apie 0 laipsnių.

Trečiadienio naktis išliks apniukusi. Tik šalies pietryčiuose pasirodys nedidelių pragiedrulių. Vietomis truputį pasnigs. Pietų, pietryčių vėjas vis dar bus silpnas. Naktis numatoma šaltesnė, vakarinėje šalies pusėje vyraus 4–6 laipsnių šaltis, šiaurės rytinėje šalies pusėje bus apie 8 laipsnius šalčio, o pietryčiuose spustels 9–11 laipsnių šaltis.

Trečiadienio dieną sniegas beveik pasitrauks iš mūsų šalies, tačiau šiaurės rytinėje šalies pusėje negausaus jo sulaukti dar bus galima. Pietų, pietryčių vėjas sustiprės, jo greitis sieks 5–10 m/s. Temperatūra dieną taip pat bus žemesnė, įdienojus termometrai rodys 1–6 laipsnius šalčio.

Ketvirtadienį sniego tikimybė bus maža, bet jau penktadienį priartėjęs naujas atmosferos frontas į daugelį šalies rajonų vėl atneš sniegą.

Šaltinis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (311)