Į Rusijos prezidento administracijos spaudos tarnybą pasiteirauti, ar toks vizitas buvo, kreipėsi ir DELFI žurnalistai, tačiau atsakymo negavo. Pasak R. Bogdano, taip pat jo negavo tą darę ir „Lietuvos ryto“ žurnalistai.

„Tačiau žinomas rusų žurnalistas Konstantinas Egertas prieš kelias dienas kreipėsi į V. Putino atstovą spaudai Dmitrijų Peskovą, su kuriuo jie asmeniškai pažįstami, ir šis jam raštu pokalbių programėlėje „Telegram“ patvirtino, jog tikrai toks susitikimas įvyko. Konstantinas žada paviešinti facebook‘e šį savo susirašymą su D. Peskovu“, – rašė R. Bogdanas.

Žurnalistas patvirtino apie susitikimą

Rusijos žurnalistas K. Egertas patvirtino gavęs atsakymą, kad R. Paksas buvo susitikęs su V. Putinu.

„Visą praeitą savaitę Lietuva aptarinėjo, ar buvęs prezidentas Rolandas Paksas, pašalintas iš posto dėl apkaltos 2004 m., susitiko su Vladimiru Putinu? Paksas teigia, kad trumpai matė V. Putiną po Rusijos prezidento ir Venesuelos prezidento Nicolas Maduro derybų. Tačiau įrodymų Paksas pateikti negalėjo. Dabar jų atsirado – Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patvirtino man asmeniškai „Telegrame“ – „toks susitikimas įvyko“, – feisbuke rašė K. Egertas.

Nebuvo skelbtas oficialioje darbotvarkėje

Putino susitikimas su R. Paksu nebuvo skelbtas oficialioje Kremliaus darbotvarkėje.

Apie susitikimą su V. Putinu grįžęs į Lietuvą paskelbė pats R. Paksas. Jis esą vyko gruodžio 5 d. vakarą.

„Kalbėjau apie Lietuvą ir Kaliningradą, naujus santykius tarp Lietuvos ir Kaliningrado, kad (...) tame lopinėlyje žemės, kuriame Dievas mums davė galimybę gyventi, kad pradėtume nusiginklavimą šioje vietoje, kad ateitų į šitą regioną stabilumas, kad ateitų užsieniniai bankai, kad ateitų technologiniai parkai, kad čia būtų vystoma ekologinė pramonė ir kad čia būtų kultūrinis bendradarbiavimas“, – žurnalistams Vilniuje ketvirtadienį sakė R. Paksas, kurį citavo BNS.

Kiek anksčiau Maskvoje jis taip pat susitiko su Valstybės Dūmos pirmininku Viačeslavu Volodinu ir Rusijos Federacijos Tarybos pirmininke Valentina Matvijenko.

R. Paksas teigė aptaręs su parlamento vadovais įvykį Kerčės sąsiauryje. Jis sako nekėlęs tikslo Rusijos politikams pareikšti savo nuomonę ir norėjo tik išklausyti jų pačių.

Aptarė rinkimus į EP

Gruodžio 4 d. Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas pasiūlė suburti neformalią darbo grupę, kurioje dalyvautų Rusijos Parlamento ir Europos Parlamento deputatai, pasirengę užmegzti dialogą, pranešė „Parlamentskaja gazeta“.

Jis taip pat pasiūlė, kad neformaliai darbo grupei galėtų vadovauti Rusijos Valstybės Dūmos vicepirmininkas Piotras Tolstojus.

Pasak V. Volodino, Europos Parlamento deputatai turėtų suprasti, kad Rusija pasisako už lygiavertį dialogą, kuris grindžiamas nesikišimo į kitų valstybių reikalus principais. Europarlamentaras jo iniciatyvą palaikė, pareiškęs, kad ji yra aktuali.

Savo ruožtu R. Paksas, anot portalo, spėjo, kad 2019 metais EP politinis vektorius gali pasikeisti. Pasak jo, būsimuose rinkimuose gali laimėti kitos jėgos. „Rinkimai į Europos Parlamentą vyks kitų metų gegužės mėnesį. Jėgos, kurios laimės, bus kitokios. Dabar du trečdaliai parlamentarų, jei ne daugiau, padeda užtikrinti, kad Europos Sąjunga išliktų vieninga. Tačiau po rinkimų atsiras ir kitos jėgos“, — pareiškė europarlamentaras.