Vyriausybės vadovas penktadienį žurnalistams užsiminė, kad jį jau pasiekia informacija iš žvalgybos institucijų apie, pasak jo, grėsmes, kylančias nacionaliniam saugumui. Su šia informacija, teigia premjeras, pasidalinta su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu ir Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

Tačiau konservatoriai, priklausantys Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), aiškino S. Skvernelis, informacijos apie grėsmes nacionaliniam saugumui negaus. Vyriausybės vadovo teigimu, jie neatitinka principo „būtina žinoti“.

Į tokią S. Skvernelio poziciją G. Landsbergis sureagavo aiškindamas, kad premjeras, kurdamas grėsmes, siekia sustiprinti savo valdžią ir tiesiog ruošiasi prezidento rinkimams.

„Maksimalus skaidrumas leistų išsklaidyti bet kokias abejones, ar čia yra tikra grėsmė, ar Skvernelio kuriama tam, kad galbūt jis geriau atrodytų prieš prezidento rinkimus“, - teigė G. Landsbergis.

Kartu konservatorius būgštavo, kad tokia S. Skvernelio elgsena kelia grėsmes Lietuvos demokratijai.

„Jis (S. Skvernelis. - ELTA) juokavo, kad gal rinkimai nevyks iš viso. Bet tie juokai pradeda skambėti makabriškai, kai pagalvoji, kad jo rankose yra vykdomoji valdžia ir Seimo dauguma - 85 balsai, kurie vis dar jauną mūsų demokratiją gali stipriai paveikti“, - pažymėjo konservatorių lyderis, ragindamas nedelsiant paviešinti visą informaciją, apie kurią užuominomis kalba premjeras.

„Aš tikrai raginu nedelsiant paviešinti visą informaciją, kad visuomenė galėtų žinoti, kokios yra grėsmės“, - ragino G. Landsbergis.