„Mano atsakymas bus tradicinis: kai kandidatūros bus suderintos su institucijomis, prezidente, tuomet ir bus paskelbtos viešai“, - „Žinių radijui sakė premjeras.

Vyriausybės vadovo teigimu, kandidatų, su kuriais kalbamasi, tikrai yra, o jų kandidatūras prezidentei būtų galima teikti artimiausiu metu. „Gal net ir kitą savaitę“, - pabrėžė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar normalu, kad nušalinami ministrai iš spaudos sužino apie tai, jog yra nebereikalingi, premjeras pabrėžė, kad su visais ministras susitiko pirmadienio rytą, jiems buvo išsakytos priežastys dėl tokio jo sprendimo ir tik tuomet pasidalinta šia informacija su žiniasklaida.

„Kaip mūsų Vyriausybei ir man dirbti, jei kad ir ką pasakytume, visąlaik yra iškreipiama kitaip. Ir teigiama, kad iš spaudos sužinojo. Buvo pasakyta ir spaudos konferencijoje, kaip tas procesas buvo įvykdytas. Ne iš spaudos jie sužinojo“, - teigė premjeras, pridurdamas, kad dėl nušalinamų ministrų „skambučiai“ skambėjo ne vieną savaitę, o jis pats matydamas tokią situaciją stengėsi ministrus ginti ir jiems padėti.

„Matai visą situaciją, kokia yra, matai ministro pirmininko beatodairišką gynimą vieno ar kito ministro, Seime ypač, traukimą iš interpeliacijų, prašai, kad būtų daromi darbai, padedi kur sunkiau sekasi. Bet ateina toks momentas, kai reikalingas naujas postūmis, naujas perkrovimas“, - sakė S. Skvernelis.

Dar kartą dėkodamas atleidžiamiems ministrams už dvejų metų darbą, Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad ministro pirmininko pozicija nėra ta, kuri garantuotų tvarų, lengvą ir labai paprastą gyvenimą. Kiekvienas ministras tai žino, o pradėdamas darbą visuomet garantuoja pagalbą premjerui.

„Žodžiai, bet kai reikia tą darbais padaryti, tai kartais būna sunkiau padaroma“, - sakė ministras pirmininkas.