Nors S. Skvernelis bandė vaizduoti, kad rokiruotės Vyriausybėje atstatydinant tris ministrus: švietimo ir mokslo - Jurgitą Petrauskienę, kultūros - Lianą Ruokytę- Jonsson bei aplinkos - Kęstutį Navicką, vykdomos siekiant proveržio reformoms, tiesa gali būti visai kitokia. Premjeras ir jo iniciatyva atleidžiami ministrai vakar buvo pakviesti pas prezidentę Dalią Grybauskaitę. Tiesa, J. Petrauskienei, dėl kurios atstatydinimo šalies vadovei abejonių nekilo, tokia galimybė nebuvo suteikta.

Po pokalbio su prezidente lauk vejami Vyriausybės nariai nepūtė miglos į akis ir apie darbą su S. Skverneliu atsiliepė ne pačiais gražiausiais žodžiais. Pavyzdžiui, L. Ruokytė-Jonsson tikino sulaukusi didelio spaudimo iš S. Skvernelio ir jo komandos dėl su žiniasklaida susijusių klausimų, o aplinkos ministras aiškino, kad S. Skvernelis prisidengia ministrais: „viskas gerai, kol vykdai valinius sprendimus, o kai turi savo nuomonę, tai nepatinka“.

Tačiau Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto Politologijos katedros vedėjo docento Andžejaus Pukšto nuomone, „tai - labai konjunktūrinės kalbos, ir gal nevertėtų jų rimtai vertinti“.

Tuo metu teigiamų vertinimų valdžios veiksmams vis dar neranda ir streikuojantys pedagogai. Imtis aktyvesnių veiksmų dėl ateities mokytojų streikas paskatino Vyriausybės vadovą. Vakar jis pranešė davęs nurodymą sukurti derybų grupę dėl viešojo sektoriaus finansavimo iki 2025 metų. Pateikti pasiūlymus ši grupė turėtų iki kovo 10 dienos, kad juos būtų galima priimti Seimo pavasario sesijos pradžioje.