„Atėjo laikas leisti Britanijos žmonėms pasirinkti ir leisti jiems nuspręsti“, – sakė naujienų agentūrai AFP buvusi švietimo sekretorė, valdančiosios Konservatorių partijos narė Justine Greening.

Th. May atmeta antro referendumo galimybę ir ragina parlamentarus pritarti jos suderėtai ir prieš savaitę ES vadovų oficialiai patvirtintai „Brexit“ sutarčiai.

Tačiau visi ženklai rodo, kad britų parlamentarai kitą savaitę nepatvirtins šios prieštaringai vertinamos sutarties.

Tuo metu antrojo referendumo šalininkų pradėta kampanija įgauna pagreitį. Didelės įtakos tam turėjo dviejų ministrų pasitraukimas iš vyriausybės. Jie tvirtina, kad dar vienas referendumas padėtų rasti išeitį iš susidariusios politinės aklavietės.

„Šiuo metu nėra tikrumo politikoje ir Vestminsteryje. Bet nuo tada, kai įsitraukiau į šią kampaniją, esu labiau nei kada nors pozityvus ir pasitikintis savimi“, – sakė leiboristų atstovas parlamente Chuka Umunna.

Parlamento diskusijų dėl „Brexit“ sutarties išvakarėse prie premjerės rezidencijos Dauningo gatvėje susirinko maždaug 100 Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES priešininkų.

„Tai darau dėl savo vaikaičių“, – sakė 74 metų Glenys Rampley. – Neteisinga, kad iš jaunų šios šalies žmonių atimamos galimybės, kurias gali pasiūlyti Europos Sąjunga.“

Griežtosios linijos „Brexit“ šalininkų judėjimo „Leave Means Leave“ (Pasitraukti reiškia pasitraukti) taip pat susirinko į demonstraciją prie parlamento.

Joje dalyvaujantis Harry Toddas naujienų agentūrai AFP sakė, kad atstovauja 17,5 mln. žmonių, per 2016 metų referendume balsavusių už JK išstojimą iš ES.

„Jie bando parduoti „Brexit“, kuris visai nėra „Brexit“, – sakė vyras, pasisakantis už visišką atsiskyrimą nuo ES.