Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai Pakruojo rajone esančiame kelio Smilgiai–Pakruojis 15-ame kilometre sustabdyto automobilio vairuotojas pareigūnams pasiūlė 100 eurų kyšį.

Lapkričio 18 d. Pakruojo link važiuojantį ukrainietį, vairuojantį vienai įmonei priklausantį automobilį, sustabdė policijos pareigūnai ir patikrino dokumentus. Tikrinant asmens kelionės dokumentą, pastebėta, kad asmuo be vizos ar leidimo laikinai gyventi Lietuvoje gyvena ilgiau nei 90 parų. Nustatyta, kad ukrainietis, šiuo metu gyvenantis Marijampolėje, į Lietuvą atvyko liepos mėnesį, tačiau suėjus terminui nepaliko Lietuvos ir pažeidė migracijos taisykles, taikomas Europos Sąjungai nepriklausančių valstybių piliečiams, praneša Generalinė prokuratūra.

Kaltinamasis bandė teisintis, esą apsiriko ir neteisingai apskaičiavo dienas, kiek laiko dar gali būti Lietuvoje. Vyras prašė nepildyti jokių dokumentų ir norėjo „susitarti“. Pareigūnams pradėjus pildyti administracinio nusižengimo protokolą, Ukrainos pilietis priėjo prie tarnybinio policijos automobilio ir kartu su draudimo liudijimu padavė 100 eurų.

Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į areštinę.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė Alma Mikalauskienė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.