Lapkričio 21 d., apie 15 val., Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai vykdė slaptą policijos operaciją Šalčininkų rajone. Pasirodo, kad tikrinta informacija pasitvirtino.

Už 100 gr naminės vos 30 euro centų

Pasalos metu pareigūnai pastebėjo, kad kas 20 minučių į stebimo vyro namus įeina galimi klientai. Susistabdžius vieną jų informacija pasitvirtino. Pirkėjas papasakojo, kad pirko 100 gr naminės degtinės, o ji pasirodo kainuoja nei daug, nei mažai – vos 30 euro centų.

Dėl papildomai gautos informacijos buvo nuspręsta apsilankyti įtariamojo namuose. Netikėjo pareigūnų vizito šeimyna nesitikėjo, tai išprovokavo jų agresiją.

Grasino susidoroti su pareigūnų šeimomis

Į namus įžengę pareigūnai buvo pasitikti trijų nesvetingai nusiteikusių žmonių – įtariamojo, jo žmonos bei jo mamos.

Visgi, vyras peržengė visas ribas, jis savo darbą dirbantiems pareigūnams nusprendė pagrasinti. Pareigūnai DELFI sakė, kad vyras vartojo necenzūrinius žodžius, grasino sudeginti jų namus, automobilius ir susidoroti ne tik su jais, bet ir jų šeimomis. Tokios savo taktikos įtariamasis laikėsi iki pat pabaigos, galimai manė, kad įbaugins Vilniaus antrojo policijos komisariato tyrėjus, nes vyras jau yra baustas už padegimą.

Nepaisydami neadekvačios piliečio žodžių lavinos pareigūnai toliau vykdė kratą vyro namuose.

Slėptuvė už malkų

Ūkiniame pastate, už gražiai sukrautų malkų, pareigūnai rado slėptuvę, kurioje aptiko draudžiamas prekes – 6 dėžes (apie 3000 pakelių) kontrabandinių cigarečių bei apie 42 litrus naminės degtinės.

Su įkalčiais pagautas vyras pradėjo panikuoti, ėmė rėkti, kad tai ne jo cigaretės ir degtinė. Galiausiai įniršio apimtas vyras bandė šalintis iš ūkinio pastato, pasipriešino pareigūnams ir už tai paragavo elektros stovės.

Surakintas antrankiais įtariamasis buvo išgabentas į policijos komisariatą, kuriame prisipažino, kad užsiiminėjo nelegalia veikla ir draudžiamos prekės yra jo. Taip pat pas vyrą buvo rasta ir pinigų – 5000 eurų.

Pradėti du ikiteisminiai tyrimai

Įtariamojo atžvilgiu pradėti du ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamąjį kodeksą dėl grasinimų policijos pareigūnui ir naminės degtinės laikymo bei realizavimo.

Dėl kontrabandinių cigarečių vyrui reikės atsakyti pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.