Veiksmas vaizdo įrašo autoriaus užfiksuotas Kaune, Miško g. ir Vytauto prospekto sankirtoje.

Klausimas, ar taip galima elgtis pareigūnams, iššaukė audringą diskusiją. Ne vienas vairuotojas pasipiktino, kad lygiai toks pats veiksmas sulauktų nemenkos baudos. Numatyta, kad mobiliojo įrenginio naudojimas prie vairo, rankomis, užtraukia 60-90 eurų baudą.

Internautai ėmė svarstyti, kad galbūt galioja dvigubi standartai, kitaip tariant, pareigūnai gali prie vairo daryti tai, už ką paprasti vairuotojai būtų nubausti. Susimąstyta ir apie tai, kad galbūt egzistuoja situacijos, kai telefono naudojimas vairuojant būtų nebaustinas, mat to reikalauja vykdoma užduotis. Visgi dauguma neslėpė pasipiktinimo, jog pareigūnas elgiasi taip, kaip draudžia Kelių eismo taisyklės (KET).

DELFI pasiteiravus automobilių ekspertų, kokia įranga galėtų būti sumontuota pareigūno vairuojamame „Dacia Dokker“, šie pabrėžė, kad matyti, jog automobilis – geresnės nei standartinė įranga. Tad laisvų rankų įrangos sistema, leidžianti prijungti telefoną prie automobilio, turėjo būti.

Turėtų rodyti pavyzdį

Artūras Pakėnas, saugaus eismo ekspertas bei vairavimo mokyklos VšĮ „Amplius.lt“ vadovas, neslėpė, kad daug žodžių matydamas, kaip elgiasi uniformuoti pareigūnai, neturi.

„Tokioje situacijoje pareigūnai yra kaip ir eiliniai vairuotojai – jie neturi jokių išimčių ir atvirkščiai, turėtų rodyti pavyzdį“, – akcentavo žinovas.

Jis pabrėžė, kad vairavimas kalbant telefonu mažina vairuotojo dėmesingumą ir atima galimybę tiksliai ir greitai vairuoti automobilį.

„Ir tai, manau, nėra išskirtinai policijos klaidos. Greičiau tai bendras mūsų vairuotojų vairavimo stilius“, – kalbėjo jis.

Įvertins po tyrimo

Kaip DELFI informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė, Kelių policijos valdybos pareigūnai priims sprendimą vairuotojo atžvilgiu, prieš tai įvertinę vaizdinėje medžiagoje matomą policijos pareigūno elgesį bei galimas tokio poelgio kelyje priežastis.

Specialistė pabrėžė, kad kelyje visi vairuotojai privalo būti atidūs ir vengti bet kokių dėmesį blaškančių veiksmų.

„Taip pat ir pareigūnai, reaguojantys į įvykius, privalo sutelkti dėmesį į kelią, besikeičiančią eismo situaciją, tam, kad saugiai ir greitai pasiektų gyventojus, laukiančius jų pagalbos“, – akcentavo J. Kazragytė.

Ne pirmas kartas

DELFI primena, kad tai – ne pirmas kartas, kai į visuomenės akiratį patenka policijos pareigūnai, besielgiantys netinkamai. Metų pradžioje internautai dalinosi vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip sostinės pareigūnai su „Škoda Yeti“ automobiliu snieguotoje gatvėje slysta šonu.

Tąkart internautai piktinosi, kad už tokį pat veiksmą vairuotojai sulauktų baudos, tačiau policija pabrėžė, kad toli gražu – ne visi, o tik chuliganiškai besielgiantys. Be to, tąkart akcentuota, kad nustatyti, ar pareigūnai trūktelėjo rankinį stabdį ir slydo tyčia, ar automobilis tiesiog slystelėjo, neįmanoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)