„Kalbant apie Vyriausybės vertinimą, tai jis ir svyruoja plius minus apie 50 proc. visuomet. (...) Lietuvoje nebuvo nei Vyriausybė, nei Seimas labai aukštai vertinami, kad ir ką darytų “, - ketvirtadienį ,,Žinių radijui“ teigė premjeras.

„Niekas čia nėra kaltas, tiesiog yra toks suvokimas. Jeigu jūs paklaustumėt apklausoje, ar Seimo nariams reikia mokėti atlyginimą, tai tikriausiai būtų atsakyta, kad nieko nereikia mokėti, jie ten nieko neveikia. Tai Vyriausybei, aišku, yra šiek tiek lengviau, nes tie konkretūs veiksmai galbūt labiau matomi“, - sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis nesiryžo parašyti pažymio J. Petrauskienei, tačiau, pasak jo, tai ministrė, kuri palietė labai jautrią sritį, kurioje labai reikėjo reformų. Tad J. Petrauskienę, kurią kritikuoja pedagogai, o opozicija, surinkusi parašus interpeliacijai, siekia pašalinti iš pareigų, S. Skvernelis atsiliepė palankiai.

„Aš manau, kad už ryžtą, už norą, už tikslą tikrai vertinčiau pakankamai aukštai, galbūt socialinio dialogo, komunikavimo kai kuriais atvejais pritrūksta, bet visumoje aš bent jau interpeliaciją vertinu kaip norą pašalinti ministrę, kuri darė reformas“, - kalbėjo S. Skvernelis.

DELFI užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa parodė, kad žmonės Seimo darbą įvertino 4,62, o Vyriausybės - 5,09 balo.