Darželyje, iš kurio paimtas vaikas, tvyro slogi nuotaika. Įstaiga yra kaltinama tėvų, kad atidavė mažylį vaiko teisių gynėjams, neinformavusi šeimos.

Mažylio mama tikina esą darželis veidmainiauja. Mama tikina, kad neva darželis iškvietė vaikų teises norėdamas paslėpti faktą, kad vaikas prasiskėlė galvą. Tačiau tikroji priežastis, kodėl vaiką reikėjo skubiai paimti iš šeimos, - kita.

Aiškėja, kad mažylis į darželį buvo atvežtas jau stipriai sumuštas. Pirmoji mažylio sumušimus pamatė auklėtoja ir pranešė direktorei.

„Vaikas nusirengė miegoti. Ir kaip ji pamatė tą visą reikalą, tai ji atlėkė visa perbalusi. Sako: „direktore, žiūrėkite, kas čia darosi“. Rankos buvo mėlynos su raudonomis dėmėmis. Tos dėmės jau ne vakar buvo padarytos, sudaužytas jis turbūt buvo laikomas namuose“, - sakė darželio vadovė Laimutė Marušauskienė.

Mušamas vaikas Kaune

„Mes visos trys matėmė, ir auklėtojos, ir šeimininkė, kad visos kojos juodos, tada mes jį pradėjome apžiūrinėti, kas čia yra ir panašiai. Man jau plaukai tiesiog šiaušiasi, dar tas antakis buvo praskeltas. Paguldėme tą vaiką, pasikviečiau seselę. Klausiau, ar čia sumušimas, ar trauma, ar kas yra. Man vaikas pasakė, kad „mane muša Jonas“. Man spaudimas tiesiog vietoje sukilo. Tada ir sukviečiau darželio komisiją“, - telefonu kalbėjo auklėtoja.

Berniuką skubiai paėmė Vaiko teisių apsaugos tarnyba, parodė ekspertams. Šeima apie paėmimą nieko nebuvo žinojusi.

Buvo baiminamasi, kad vaikas gali būti paslėptas pačių tėvų.

„Ir mūsų medikė atbėgo ir iš kitos grupės atėjo. Ir šeimininkės atėjo. Mes visos matėme ir nusprendėme, kad taip tiesiog negali būti. Mes viską surašėme ir iškvietėme tarnybas. Mūsų misija kitokia ir negali būti.Mums pasakė nesakyti, tai mes ir nesakėme“, - kalbėjo auklėtoja.

6 vaikus auginanti Evelina tikina nepastebėjusi vaiko sumušimų ir stoja ginti sugyventinio.

Vaiko lovytė

„Dėl to mušimo tai aš neįsivaizduoju. Jeigu kažkas galėjo mušti tariamai, tai aš neįsivaizduoju kas. Tai nebuvo taip, kad tik aš ir Jonas matėme vaiką. Jis pasakė, kad Jonas, bet visa byla išsirutuliojo taip, kad neva aš mušiau. Aš šnekėjau pati ir klausiau Jono, ar mušei vaiką.

Sakė, kad ne, nemušiau. Galų gale, aš tikrai būčiau pastebėjusi. Jeigu aš kažkur išvažiuoju, jis visada likdavo su Jonu. Aš visada klausdavau, ką jūs veikiate, ką Jonas darė, man niekada nėra vaikas to pasakęs“, - kalbėjo mama Evelina.

Apie brutalų elgesį su vaiku INIT televizija buvo informavusi jau ir anksčiau. Į televiziją paskambinę žmonės pasakojo, kad viename boulingo klube vyras mažametį tiesiog krato ir brutaliai elgiasi.
„Ekspertizė jokia neįrodė. <..> Čia tik yra globėjos pasakojimas.

Ta auklėtoja mane iš viso yra mačiusi gal tik vieną kartą. Pradėkime gal nuo to, per kokias pažintis tie vaikai ten buvo apžiūrėti. Tikslas buvo, kad paimti vaiką ir iš jo uždirbti. Kad purčiau – ne. Gal esu suėmęs už rankos. Jis judrus vaikas.

Gal ne už rankos buvo paimta, gal buvo tiesiog pasodintas. Mušamas tikrai nebuvo“, - kalbėjo patėvis Jonas.