„Atrodo, kad kuo labiau suliepsnoja politinė kova, tuo griežtesnės yra sankcijos (...) tarptautinės bendrijos narėms“, - sakė D. Medvedevas, turėdamas omenyje ginčus JAV dėl prezidento Donaldo Trumpo.

Tokiomis priemonėmis prieš kitas šalis JAV mėgina spręsti vidaus politikos problemas, kalbėjo D. Medvedevas, kurį cituoja rusų žiniasklaida. Be sankcijų Rusijai ir Iranui premjeras turėjo omenyje ir muitus, kuriuos D. Trumpas savo prekybos kare paskelbė Kinijai ir taip pat Europos Sąjungai. „Tai gana blogai, nes tai griauna tarptautinę tvarką“, - pabrėžė D. Medvedevas.

JAV vyriausybė prieš tai atvėrė duris galimoms naujoms sankcijoms Rusijai. Valstybės departamentas Vašingtone paskelbė, jog Kongresas informuotas apie tai, kad Rusija neįvykdė sąlygų, numatytų įstatyme dėl cheminių ir biologinių ginklų kontrolės.

Dabar tariamasi dėl tolesnių žingsnių. Naujos sankcijos siejamos su pasikėsinimu į buvusį rusų dvigubą agentą Sergejų Skripalį Didžiojoje Britanijoje.

Pekine D. Medvedevas, be to, užtikrino savo vyriausybės paramą toms įmonėms, kurias paveikė JAV sankcijos. Rusijos ekonomika prisitaikė prie baudžiamųjų priemonių, sakė jis.

„Todėl naujų sankcijų atveju neįvyks nieko kritiška, tuo aš esu tikras“, - pažymėjo Rusijos premjeras. JAV jau rugpjūtį paskelbė sankcijas Rusijai, kurios, be kita ko, palietė ginklų pardavimus.

D. Medvedevas griežtai sukritikavo JAV pasitraukimą iš tarptautinės sutarties dėl Irano branduolinės programos. „Nėra įrodymų, kad Iranas nusižengia vadinamajai branduolinei sutarčiai“, - sakė jis.