Antrajame Europos futbolo reitinge nebeliko vietos toliau merdėjančiam Madrido „Real“ ir taškus barstančiam Liono „Olympique“, tačiau visos likusios komandos išlaikė savo pozicijas bei demonstravo gerus rezultatus praėjusias dvi savaites.

DELFI skaitytojus kviečiame susipažinti antra šio neįprasto formato publikacija, kurioje futbolo apžvalgininkas Laurynas Puikys nušviečia Europos klubų ir klubinių turnyrų aktualijas.

15. (N) Romos „Lazio“

Jeigu ne Italijos futbolo galiūnai, Romos ekipos sezonas būtų puikus. Visi keturi komandos pralaimėjimai „Serie A“ pirmenybėse įvyko būtent prieš keturias stipriausias lygos ekipas – „Juventus“, „Inter“, „Roma“ bei „Napoli“. Įvarčių skirtumas šiose ketveriose rungtynėse (2 prieš 10) džiuginti ekipos fanų taip pat negali.

Nepaisant pralaimėjimų pajėgiausiems klubams, komanda Italijoje toliau laimi viską ir taškų vidutiniokams nedalina. Tai leidžia Romos ekipai būti ketvirtoje lygos vietoje bei už nugaros palikti amžinus konkurentus iš raudonosios miesto pusės.

Pergales stratego Simone Inzaghi auklėtiniai skina ir Europos lygoje. Būtent „Lazio“ tapo pirmąja komanda, šį sezoną išvykoje nugalėjusi Marselio „Olympique“, kuomet išsivežė pergalę iš šeimininkų tvirtovės rezultatu 3:1, o pagrindiniu sėkmės kalviu tapo puolėjas Ciro Immobile, atlikęs du rezultatyvius perdavimus.

„Lazio“ Europos lygos grupėje žengia antra ir į priekį praleidžia tik Frankfurto „Eintracht“ – dvi raudonas korteles tarpusavio mače užsidirbę Romos klubo futbolininkai pasmerkė savo komandą sutriuškinimui rezultatu 1:4.

14. (N) „Lille“

Prieš metus po 11 Prancūzijos čempionato turų „Lille“ turėjo vos šešis taškus ir žengė priešpaskutinėje vietoje. Šiuo metu, sužaidus taip pat 11 mačų, ekipa sąskaitoje iš 33 galimų taškų turi 25 bei užima antrą vietą. Tik šį kartą ne nuo galo. „Lille“ drąsiai galima vadinti šio sezono atradimu bei labiausiai patobulėjusia komanda bent jau taškų atžvilgiu tarp visų stipriausių Europos lygų.

Praėjus 7 metams po iškovoto istorinio Prancūzijos dublio – lygos ir taurės – ekipa užaugo naujam žygiui. Prieš 7 metus turėjusi Edeną Hazardą, Moussa Sow, Gervinho ir Yohaną Cabaye, šį kartą ekipa gali džiaugtis taip pat ryškiais talentais.

„Lille“ į priekį veda greitai sparnus kelsiantys Nicolas Pepe ir Jonathanas Bamba – abu krašto puolėjai jau pelnė po septynis įvarčius, tačiau Pepe sąskaitoje – dar ir tiek pat rezultatyvių perdavimų. Būtent pastarasis taps visų pajėgiausių „Premier“ lygos klubų taikiniu, jeigu dar tokiu nėra.

Jonathanas Bamba

23-ejų Pepe puiki forma „Lille“ leidžia būti antroje lentelės vietoje bei džiaugtis jau 6 pergalių namų stadione serija, kuri užsitęsti dar gali, mat horizonte grėsmingų varžovų namuose iki pat gruodžio pradžios nėra.

13. (11) „Sevilla“

Praėjusią savaitę „Sevilla“ šešiais įvarčiais pervažiavo Akchisaro „Belediyespor“ ekipą iš Turkijos ir kartu su dar penkeriomis rungtynėmis tai yra didžiausia pergalė Europos lygos istorijoje. „Sevilla“ komandai šešis įvarčius mušė penki skirtingi žaidėjai, tačiau vienas jų – Pablo Sarabia – neabejotinai išsiskiria labiausiai.

Ispanų kilmės žaidėjas šį sezoną įmušė jau 13 įvarčių visuose turnyruose ir pagal šį rodiklį pirmauja tarp visų „La Liga“ futbolininkų, antroje vietoje palikdamas Lionelį Messi su 12 tikslių smūgių. Verta paminėti, jog P. Sarabia rungtyniauja tik atakuojančiojo centro saugo pozicijoje.

Būtent ispano du įvarčiai nulėmė savaitgalio pergalę rungtynėse su „Huesca“, tačiau rezultatas galėjo būti dvigubai didesnis, jeigu ne Ispanijoje jau naudojama vaizdo peržiūros sistema, kuri anuliavo du įmuštus „Sevilla“ įvarčius.

Ekipos strategas Pablo Machinas neliko patenkintas ilgai užtrukusia vaizdo peržiūra, nedavusia jo ekipai teigiamo rezultato ir liejo apmaudą dėl šios naujovės.

Nepaisant pralaimėjimo „Barcelona“ ekipai prieš dvi savaites rezultatu 4:2, „Sevilla“ nuo lyderiaujančių katalonų atsilieka trimis taškais ir žengia trečia.

12. (13) Miuncheno „Bayern“

Po trejų nelaimėtų rungtynių iš eilės „Bayern“ ne itin užtikrintai, tačiau grįžo į pergalių kelią, išvykoje iškovodama tris pergales iš eilės. Po bavarų kojomis krito Atėnų AEK, „Wolfsburg“ ir „Mainz“. Taip, tai nėra grėsmingiausi klubai, tačiau vokiečiai grįžo ten, kur ir vieta jiems.

Tačiau problemos vis dar neapleidžia šalies čempionų rūbinės.

Ekipos strategui Niko Kovačui šią savaitę turėjo suskausti galvą – prieš Vokietijos taurės rungtynes su ketvirtojo diviziono ekipa kroatas planavo į aikštę leisti pajėgią sudėtį, tačiau „Bayern“ supurtė traumos – Jerome‘as Boatengas, Jamesas Rodriguezas, Matsas Hummelsas, Kingsley Comanas, Arjenas Robbenas, Corentinas Tolisso – visi futbolininkai iškritę iš rikiuotės, tad Kovačui teko skolintis futbolininkus iš antrosios komandos.

Niko Kovačas

Spaudos konferencijoje kroatas netgi atsiprašinėjo jaunimo komandos trenerio dėl sugadinto pasiruošimo mačui.

Kaip žinia, perėjimų langas uždarytas, tačiau papildymo traumų kamuojama ekipa sulauks jau lapkritį – iš Vankuverio „Whitecaps“ ekipos atvyks septyniolikmetis Alphonso Daviesas, suteiksiantis vokiečiams daugiau variantų puolime.

Amerikietis atsisveikino su Kanados ekipa paskutinėse rungtynėse įmušdamas du įvarčius per tris minutes, tačiau į tolimesnį varžybų etapą „MLS“ pirmenybėse jo atstovaujama ekipa nepateko.

11. (10) Madrido „Atletico“

Disciplinuota gynybos sistema garsėjantis Diego Simeone Čempionų lygos akistatoje su Dortmundo „Borussia“ patyrė didžiausią pažeminimą per 7 metus Madride. 4 praleisti įvarčiai visiškai neatspindėjo tikrojo komandos veido, mat iki šiol nacionalinėse pirmenybėse madridiečiai praleido vos penkiskart.

Galima daryti prielaidą, kad „Atletico“ mače tiesiog pritrūko sėkmės, kadangi net du kartus Ispanijos klubo futbolininkų smūgiuoti kamuoliai pataikė į vartų konstrukciją, tačiau opi problema yra. Ir jos pavadinimas yra Diego Costa.

Puikiai sezoną pradėjęs ir UEFA Supertaurėje du įvarčius pelnęs ispanas kol kas nacionaliniame čempionate tyli. Paskutinis D. Costos įvartis „La Ligoje“ krito vasario mėnesį ir nuo tol puolėjas pasižymėjo tik šešis kartus, iš kurių vienas tikslus smūgis vartų tinklą skrodė šio sezono Čempionų lygoje.

Vis dėlto ekipos strategas D. Simeone nepraranda optimizmo, jog D. Costa greitai nesėkmių seriją užbaigs ir prapliups įvarčiais.

Tačiau ir be D. Costos mušti įvarčius yra kam, o praėjusio savaitgalio varžovė „Real Sociedad“ ekipa yra itin parankus varžovas krašto gynėjui Filipe Luisui. Būtent į šios ekipos vartus brazilas karjeroje mušė daugiausiai įvarčių – 4, o vienas tikslus smūgis nutiesė kelią į pergalę ir savaitgalio rungtynėse.

Diego Costa

10. (8) Milano „Inter“

Į antrą vietą „Serie A“ pirmenybėse pakilęs Milano „Inter“ nuo lyderio „Juventus“ atsilieka 6 taškais, tačiau Luciano Spalletti komanda eksperimentuoti sudėtimi rungtyniaujant su grėsmingais varžovais nebijo.

Pirmadienio rungtynėse su Romos „Lazio“ Milano ekipa į aikštę nusprendė mesti Joao Mario. Nuo sausio pradžios „Inter“ marškinėlių nevilkėjęs portugalas sulaukė galimybės startinėje sudėtyje, po to, kai ekipa prarado Radją Nainggolaną.

Sprendimas pasiteisino – svečiai trim įvarčiais suvarpė Thomaso Strakoshos ginamus vartus ir iškovojo ketvirtąją pergalę išvykoje iš eilės – tai geriausias klubo rezultatas nuo 2012-ųjų.

Be abejo, pergalės kalviu tapo Mauro Icardi. Pastaruoju metu idealią sportinę formą demonstruojantis futbolininkas pridėjo du įvarčius, o iš paskutinių 7 M. Icardi smūgių į vartų plotą, tik vienas nevirto įvarčiu.

Argentinietis „Stadio Olimpico“ stadione pastaruoju metu mėgsta mušti – penki įvarčiai per pastaruosius tris mačus. Rungtynės su „Lazio“ puolėjui buvo jubiliejinės 200-osios Italijos čempionate.

9. (9) Londono „Arsenal“

Londono „Crystal Palace“ pastaruoju metu tampa puikią formą demonstruojančių ekipų skriaudike. Prieš beveik metus užbaigusi „Man City“ 18 iš eilės laimėtų rungtynių seriją, „Palace“ pakartojo istoriją savaitgalį, nutraukdama Londono „Arsenal“ 11 iš eilės pergalių seriją.

Unai Emery auklėtiniai sužaidė lygiosiomis ir po aukštos natos ketvirtadienio pergalingose rungtynėse su Lisabonos „Sporting“ nurijo karčią piliulę.

Kita vertus, ir „Arsenal“ praėjusį ketvirtadienį užbaigė net dvi serijas – „Sporting“ nepralaimėtų rungtynių namuose, kuri truko net 13 mėnesių bei savo nesėkmių seriją Portugalijoje.

Po septynių pralaimėjimų portugalų ekipoms, aštuntas kartas nemelavo ir Danny Welbecko solo reidas įtvirtino pergalę. Įvarčiais sezono pradžioje stebinantis anglas turėtų džiuginti ekipos sirgalius kaip puiki opcija nuo suolo.

Tačiau gynėjas Shkodranas Mustafi susilaukia įvairių nuomonių. Po kelių sėkmingų rungtynių ir puikaus Jamie Vardy stabdymo pergalingose rungtynėse su „Leicester“, vokietis Londono derbyje priminė futbolininką iš Arsene‘o Wengero komandos.

Sh. Mustafi baudos aikštelėje kvailai nugriovė Cheikhou Kouyate ir uždirbo varžovams baudinį, po kurio „Palace“ išsiveržė į priekį. Vokiečio sportinė forma vis dar nėra stabili.

Shkodranas Mustafi

8. (14) „Napoli“

Čempionų lygoje grandus skriaudžiantis „Napoli“ su keblumais susiduria vietiniame fronte. Savaitgalio dvikovoje su „Roma“ vienuolike Napolio ekipa laužė smūgių rekordą, tačiau progų realizacija neblizgėjo.

Šį sezoną rekordiškai daug – 26 kartus – į varžovų vartus smūgiavę „Napoli“ futbolininkai namuose tik rungtynių pabaigoje pralaužė puikiai žaidusio vartininko Robino Olseno vartus ir tenkinosi lygiosiomis, nepaisant to, kad „Roma“ atliko 18 smūgių mažiau. Kampinių statistika taip pat iškalbinga – 17 prieš 3 „Napoli“ naudai.

Tik paskutinę rungtynių minutę pelnytas Lorenzo Insigne įvartis leido iškovoti tašką, o italui tai buvo trečias tikslus smūgis per trejas rungtynes. Vienas iš jų teko „Liverpool“ ekipai, su kuria L. Insigne siejamas kurį laiką, tačiau praėjusią savaitę „Napoli“ išsklaidė gandus, pareikšdami, kad be 90 mln. eurų savo lyderio neparduos.

Panašu, kad antausį nuo italų gavusi Mersisaido ekipa negaus ir centro saugo Piotro Zielinskio, kuris su Napolio ekipa ruošiasi pasirašyti naują kontraktą.

Savaitgalio rungtynės su „Roma“ buvo itin reikšmingos ekipos legendai Marekui Hamšikui – prieš 11 metų į „Napoli“ persikėlęs saugas sužaidė jau 511-ąsias rungtynes su žydrais marškinėliais bei pirmąją vietą pagal šį rodiklį dalinasi su italu Giuseppe Bruscolotti.

7. (6) Paryžiaus „Saint-Germain“

Nuo vilko ant meškos – taip šiuo metu galima apibūdinti didžiausios Brazilijos žvaigždės Neymaro karjerą. Iš Lionelio Messi šešėlio Barselonoje pabėgti bandęs puolėjas Paryžiuje sutiko Kylianą Mbappe.

Kol kas abu futbolininkai sėkmingai dalinasi vietą po saule, tačiau K. Mbappe tobulėjimo tempai – milžiniški. Prancūzas šį sezoną atsiduria atakų smaigalyje, kol Neymaras labiau atlieka tikslius perdavimus į priekį ir kuria atakas.

Su 10 įvarčių K. Mbappe yra rezultatyviausias futbolininkas tarp visų stipriausių Europos lygų, Neymaras neatsilieka su 8.

Vis dėlto geras žaidimas trenerio palankumo negarantuoja. Į pasiruošimą savaitgalio rungtynėms pavėlavusius K. Mbappe ir Adrieną Rabiot'ą strategas Thomas Tuchelis nubaudė palikdamas juos ant atsarginių suolo.

Tiesa, tai nesutrukdė K. Mbappe pasižymėti rungtynėse – vos trečią minutę po keitimo prancūzas išvedė PSG į priekį sekmadienio dvikovoje su „Marseille“ ir užtikrino jau vienuoliktąją pergalę iš eilės „Ligue 1“ čempionate.

Deja, Europos fronte reikalai nesiklosto puikiai – PSG praėjusią savaitę vėl barstė taškus ir Čempionų lygos grupėje nusirito į trečiąją grupės vietą. Aišku viena – komandai dar reikia pastiprinimo, jei ji galvoja apie pajėgiausio Europos klubinio turnyro auksą.

6. (7) Dortmundo „Borussia“

Nors dėl žaidėjų pardavimų dažnai peikiamas Londono „Chelsea“ klubas, vieno futbolininko atsisakymo atvejų strėlės turėtų skrieti ir į „Manchester „City“ – 18-mečio Anglijos rinktinės saugo Jadono Sancho.

Dortmunde talentas nepavargdamas štampuoja įvarčius ir rezultatyvius perdavimus bei kas 44 minutes prisideda prie tikslios atakos šį sezoną.

Anglas pasižymėjo ir sutriuškinimu pasibaigusiame Čempionų lygos mače su Madrido „Atletico“, kuomet vokiečiai keturiais įvarčiais nubaudė patyrusius ispanų vilkus.

Šį sezoną ekipos amžiaus vidurkis yra vos daugiau nei 24 metai, tačiau tai nesutrukdė talento kupinai ekipai pasiekti didžiausią pergalę prieš Ispanijos ekipą klubo istorijoje.

Simboliškai prie „Atletico“ kančių prisidėjo Madrido „Real“ auklėtinis Achrafas Hakimi. Dešiniojo krašto gynėjas, rungtyniaujantis Dortmunde nuomos sąlygomis, atliko tris rezultatyvius perdavimus, o klubo vadovai trina rankomis, nugvelbę marokietį dvejiems metams iš karališkojo klubo.

Gynėjo istorija primena ir dabartinį „Real“ dešiniojo krašto gynėją Dani Carvajalį – šio nuoma Lėverkuzeno „Bayer“ įtikino Madrido „Real“ vadovus duoti ispanui šansą komandoje, to paties belieka laukti ir Hakimi.

5. (2) Londono „Chelsea“

Praėjusiame reitinge aptartas Rubenas Loftus-Cheekas pastaruoju metu atsidūrė dėmesio centre – per dvejas rungtynes saugas įmušė keturis įvarčius, kurie buvo jo pirmieji tikslūs smūgiai „Chelsea“ komandoje.

Puikus R. Loftus-Cheeko benefisas šią savaitę ir vis dar gerą formą demonstruojantis Rossas Barkley turėtų džiuginti Anglijos rinktinės gerbėjus – pasaulio čempionate būtent centro saugų grandyje rinktinei trūko kūrybiškumo, tačiau sužibę „Chelsea“ talentai turėtų šią problemą išspręsti.

Po savaitgalio pergalės su „Burnley“ ekipos strategas Maurizio Sarri gyrė vieną pergalės kalvių R. Barkley ir teigė, kad anglas jau dabar yra futbolininkas be trūkumų, mat anksčiau saugui koją kišdavo gynybiniai sugebėjimai, tačiau per vasarą anglas patobulėjo.

Džiūgauti ekipos fanai turėtų ne tik dėl R. Barkley. Atrodo, kad buvusio ekipos trenerio Antonio Contes galimas persikėlimas į Madrido „Real“ kuriam laikui atitolintų Edeną Hazardą nuo svajonės išsipildymo.

Belgas ne kartą teigė, kad trokšta rungtyniauti Ispanijos sostinėje, tačiau praeities nesutarimai su buvusiu strategu į Madridą „Chelsea“ lyderio tikrai neprivilios.

4. (4) „Liverpool“

Kaip ir praėjusiais metais, Mohamedas Salahas įjungė įvarčių režimą po aštuonerių rungtynių „Premier“ lygoje. Sugrįžęs po rinktinių pertraukos egiptietis įmušė visose trejose rungtynėse ir užtildė savo kritikus. Per paskutinius tris išbėgimus ant vejos M. Salahas įmušė daugiau nei per pirmąsias 10 sezono rungtynių. Žinoma, varžovai ne patys pajėgiausi, tačiau Egipto faraonas grįžo.

Mo Salahas

Nesėkmių seriją užbaigė ir kitas puolamojo trejeto narys Sadio Mane, pastarąją savaitę pasižymėjęs tris kartus ir vis labiau kovoje dėl auksinio „Premier“ lygos batelio artėjantis prie Edeno Hazardo.

Tiesa, šį sezoną gerą puolėjų pasirodymą vis dažniau užgožia gynyba. „Liverpool“ pagaliau nedalija lengvų taškų lygos vidutiniokams, o Joe Gomezo ir Virgilo Van Djiko duetas yra itin patikimas jau ankstyvoje sezono stadijoje.

Lyginant su praėjusiais metais po dešimties rungtynių „Premier“ lygoje „Liverpool“ buvo praleidę 16 įvarčių, tačiau šį sezoną vos keturis kartus traukė kamuolį iš tinklo.

Savaitgalį gerokai nuskilo „Anfield“ stadione viešėjusiems „Cardiff“ futbolininkams, kurie buvo pirmieji, „Liverpool“ namuose įmušę įvartį nuo pat vasario.

3. (3) „Man City“

Pirmą kartą „Premier“ lygos istorijoje trys komandos po dešimties turų dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Pepo Guardiolos treniruojama „Man City“ – viena iš jų, tačiau pirmadienį trūko nedaug, jog taškai būtų išbarstyti.

Kritinės būklės „Wembley“ stadione viešėję miestiečiai minimaliu rezultatu patiesė „Tottenham“, tačiau futbolas nebuvo gražus.

"Manchester City"

Visas rungtynes atrodė, jog šeimininkų įvartis bręsta, o ant itin prastos vejos Benjaminas Mendy ir Kyle‘as Walkeris sužaidė vienas prasčiausių sezono rungtynių. Pažeidžiamas atrodė ir Aymericas Laporte – vienintelis „City“ futbolininkas, šį sezoną žaidęs visas minutes.

Ekipą išgelbėjo tikslus Riyado Mahrezo smūgis rungtynių pradžioje – alžyrietis mėgsta mušti į Hugo Lloriso ginamus vartus ir yra pelnęs įvartį paskutiniuose trijuose mačuose su „Tottenham“.

Kad ir koks būtų gynėjų pasirodymas, „City“ sausus vartus išlaikė, ir į istoriją įsirašė kaip vienintelė komanda, kartu su Londono „Chelsea“ 2010/2011 m. sezone, po dešimties turų praleidusi vos tris įvarčius „Premier“ lygojje. Prancūzijos rinktinėje nežaidžiantis ir daug poilsio turintis Aymericas Laporte tapo pagrindiniu gynybos ramsčiu.

2. (5) „Barcelona“

„La Ligos“ Robino Hudo kostiumą nusimetę katalonai penkiais įvarčiais po aštuonerių metų pertraukos parbloškė Madrido „Real“, o Gerardas Pique ir vėl kėlė penkis pirštus į viršų, kaip tai darė 2010-aisiais.

Po įspūdingo „El Classico“ prieš 8 metus „Barca“ laimėjo ir nacionalines pirmenybes, ir Čempionų lygą. Galbūt istorija kartosis?

Atsakymai bus tik sezono pabaigoje, tačiau ir Europos fronte „Barcelona“ smaginasi. Be traumuoto Lionelio Messi sudorotas grėsmingiausias varžovas grupėje – Milano „Inter“ ir atrastas naujas lyderis Luisas Suarezas.

Urugvajiečio trys tikslūs smūgiai nulėmė „El Classico“ baigtį, o rungtynių su Milano „Inter“ pradžioje L. Suarezas atliko vieną gražiausių šio sezono perdavimų, po kurio taikliai smūgiavo Rafinha.

Praėjusio antradienio rungtynes įvarčiu atidaręs brazilas Rafinha šį sezoną net neturėjo būti „Barcelonos“ dalimi. Katalonai stengėsi parduoti brazilą dėl pinigų stygiaus, tačiau saugu susidomėjęs Sevilijos „Real Betis“ tinkamo pasiūlymo neparuošė.

Rafinha liko komandoje, o po L. Messi traumos vieta atsirado ir jam – puikiai pasirodęs akistatoje su „Inter“, brazilas startinėje sudėtyje pradėjo ir „El Classico“.

1. (1) Turino „Juventus“

Mitas apie Cristiano Ronaldo galimai lėtą prisitaikymą sugriautas. Portugalui pastaraisiais sezonais prireikdavo pusės metų, kad užsivestų jo įvarčių mechanizmas, tačiau Turino klube tikslūs smūgiai liejasi laisvai jau spalį.

C. Ronaldo po 10 „Serie A“ turų jau pasižymėjo 7 kartus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus – lyginant su paskutiniu sezonu Madrido „Real“ sezone, skirtumas milžiniškas.

Po 10 praėjusio sezono Ispanijos pirmenybių rungtynių portugalas prisidėjo vos prie keturių įvarčių, šiais metais skaičius išaugo tris kartus (12). Nepamirškime, kad penkiskart geriausiu planetos futbolininku rinktas portugalas tapo metais vyresniu.

Po 30-o savo gimtadienio CR7 įmušė 189 įvarčius, tai yra 11 daugiau nei Alexis Sanchezas per visą karjerą.

Cristiano Ronaldo

C. Ronaldo vedama „Juventus“ kol kas fiksuoja vieną geriausių sezono startų Italijos pirmenybėse klubo istorijoje – tik 2012/13 sezoną „Senoji Senjora“ pradėjo taip pat puikiai.

Dar vienam istoriniam startui nesutrukdė ir prieš savaitę išbarstyti taškai lygiosiose su „Genoa“. Po jų strategas Massimilliano Allegri teigė, kad ekipa daugiau negali sau leisti švaistyti taškų ir muša per mažai įvarčių, nepaisant to, jog yra rezultatyviausia komanda lygoje. „Juventus“ tikslai šį sezoną aukšti kaip niekada.

Pirmąjį Europos futbolo reitingą galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)