Visi šie klubai išsidėstė bendrame penkių stipriausių Europos lygų – Anglijos, Ispanijos, Italijos, Vokietijos, Prancūzijos – reitinge, sudarytame futbolo apžvalgininko Lauryno Puikio.

Komandos šiame reitinge surikiuotos atsižvelgiant į rezultatus nacionaliniuose čempionatuose ir tarptautinėje klubinio futbolo arenoje.

DELFI skaitytojus kviečiame susipažinti su šia neįprasto formato publikacija, kurioje autorius nušviečia Europos klubinio futbolo aktualijas.

15. Liono „Olympique“

Sezoną pralaimėjimais lygos vidutiniokams „Reims“ bei „Nice“ pradėjęs Liono klubas Čempionų lygoje nukarūnavo patį Anglijos karalių „Manchester City“, tačiau dėl prastai sužaisto pirmojo kėlinio tenkinosi tik lygiosiomis su Donecko „Šakhtar“.

Kaip teigė ekipos strategas Bruno Genesio, „Lyon“ praėjusios savaitės rungtynės su ukrainiečiais buvo lyg dvi skirtingos istorijos – pirmame kėlinyje visiškai dominavo dviem įvarčiais pirmavę svečiai iš Rytų Europos, tačiau antrame kėlinyje „Lyon“ pusiausvyrą atkūrė du įvarčius įmušę dviejų minučių intervale.

Kol kas šeštoje „Ligue 1” lentelės vietoje esantis „Lyon“ yra tolokai nuo ekspertų jiems prognozuotos antrosios vietos ir kovos užuomazgų su PSG ekipa nerodo, tačiau gali džiaugtis savo sudėtimi.

Yra tradicija, jog visi Prancūzijos klubai futbolininkams tampa tramplinu į platesnius vandenis, o artėjančius kelis mėnesius paklausiausia prekė bus būtent „Lyon“ centro saugas Tanguy Ndombele.

Naujuoju N‘Golo Kante vadinamas prancūzas puolime netgi pranoksta savo tautietį – nacionaliniame čempionate Ndombele dalina daug rezultatyvių perdavimų ir pagal juos antrą vietą dalinasi su Nicolas Pepe – abu saugai asistavo keturis kartus.

Vos 8 mln. eurų kainavęs futbolininkas pastarąją savaitę jau spėjo susilaukti ir kvietimo į nacionalinę rinktinę, o bene ryškiausiai praėjusį mėnesį Ndombele žibėjo pergalingame mače su „Manchester City“, kuomet atliko begalę puikių perdavimų puolėjams bei inicijavo pavojingas atakas.

14. „Napoli”

Praėjusią savaitę „Liverpool“ ekipą nukovęs „Napoli“ buvo paskatintas netradiciniais metodais. Italijos klubo strategas Carlo Ancelotti teigė, jog prieš dvikovą su anglais savo treniruojamai ekipai nusprendė parodyti visas neigiamas straipsnių antraštes apie „Napoli“ ekipą bei vaizdo įrašus, kuriuose klubas buvo įvardijamas kaip absoliutus dvikovos autsaideris.

Po peržiūros Ancelotti tarė: „Ką galvojate? Gal paruošiam jiems siurprizą?“ Ir paruošė.

Paskutinėmis rungtynių minutėmis pergalę išplėšęs Lorenzo Insigne įvartį įmušė rungtyniaudamas centro puolėjo pozicijoje – Ancelotti teigė, jog naujos italo pareigos turėtų jo žaidimą labiau sukoncentruoti į puolimą, kadangi žaidimas krašte neapsieidavo be gynybinių funkcijų.

Nuo pergalės apsvaigęs centro gynėjas Raulis Albiolis po mačo teigė, jog „Napoli“ yra visiškai to paties lygio komanda kaip ir konkurentai grupėje „PSG“ bei „Liverpool“.

Visgi nacionaliniame čempionate su viena komanda šį sezoną „Napoli“ galynėsis sunkiai – pralaimėjimas 1:3 Turino „Juventus“ ekipai prarają tarp Neapolio ekipos ir nepralaimėjusių čempionato lyderių jau sezono pradžioje padidino iki 6 taškų.

13. Miuncheno „Bayern”

Franckas Ribery (viduryje) "Oktoberfest" šventėje

Bavarų siurprizai sezono pradžioje buvo visiškai laukti. Dar labiau jie laukiami sezonui persiritus į antrąją pusę. Ekipa su aukštame lygyje žaisti nebepajėgiančiais Arjenu Robbenu bei Francku Ribery išgyvena krizę, o galima kaltinti tik vasaros darbus.

Klubo strategas Niko Kovačas jau Frankfurto „Eintracht“ klube pagarsėjo kaip tarpsezonį pernelyg neišlaidaujantis treneris, o ši tiesa neseniai tik dar kartą pasitvirtino – „Bayern“ perėjimų lange nenuveikė beveik nieko, tad toks rezultatas dėsningas. Trapi sudėtis šiuo metu yra išretinta Corentino Tolisso, Kingsley Comano bei Rafinhos traumų, o trumpas suolelis ir atsispindi rezultatuose.

N. Kovačas „Bayern“ ekipoje vis dar ieško pergalės recepto – kroatas nė karto nesirėmė ta pačia sudėtimi dvejose rungtynėse iš eilės. Komandoje turint mažai futbolininkų, Kovačas vis tiek stengiasi kaip įmanoma daugiau varijuoti sudėtimi, žinoma, kol planų nesujaukia traumos.

Šeštadienio nesėkmingoje akistatoje su Menchengladbacho „Borussia“ vienintelis likęs kairiojo krašto gynėjas klube Davidas Alaba patyrė traumą, tad į jo vietą stojo visiškai pozicijoje nerungtyniavęs Joshua Kimmichas.

Tuo metu vokietis buvo vienintelis sveikas „Bayern“ krašto gynėjas, o Alabą nesėkmingai keitė centro saugas Renato Sanchesas. Išvada tik viena – jei rezultatai negerės, sausio mėnesį buvęs Kroatijos rinktinės treneris sės į karštą kėdę.

12. Madrido „Real”

Ar galima prarasti ir Ispanijos rinktinės, ir Madrido „Real“ trenerio kėdę per tris mėnesius? Jei rezultatai nesikeis į gerąją pusę, Julenas Lopetegui pateiks teigiamą atsakymą. Traumų sugriauta ir be starto sudėties futbolininkų Marcelo, Isco bei Dani Carvajalio rungtyniaujanti „Real“ ekipa futbolo pasaulį privertė dairytis į istorijos metraščius, kadangi tokios prastos rungtynių serijos klubas neturėjo labai ilgai.

Savaitgalį ispanai pirmą kartą nuo 1931-ųjų pralaimėjo Deportivo „Alaves“ bei ketvirtas rungtynes baigė be įvarčio – tai ilgiausia serija nuo pat 1985 metų.

Dėl pralaimėjimų Cristiano Ronaldo išvykimo kaltinti negalima. „Real“ pirmąsias ketverias šio sezono rungtynes „La Ligoje“ pradėjo puikiai – per rungtynes vidutiniškai mušdami po 2,75 įvarčio – tai buvo geresnis rodiklis už praėjusio sezono vidurkį (2,47).

Tačiau tuomet pasipylė traumos. Kitos ketverios rungtynės nacionaliniame čempionate buvo tragiškos – vos vienas įvartis, kritęs pergalingame mače su „Espanyol“, ir vėliau sekusios 409 minutės be tikslaus smūgio.

Išsekęs atrodo ir geriausias Europos futbolininkas Luka Modričius. 33-ęjų saugas po ilgo pasaulio čempionato dažnai rungtynes pradeda ant atsarginių žaidėjų suolelio arba yra keičiamas ir šį sezoną 90 minučių sužaidė tik du kartus.

Nemenkai prie kroato išvarginimo prisideda ir rinktinių pertrauka, kur Modričius yra visiškai nekeičiamas bei turi susidurti su stipriais oponentais iš Anglijos bei Ispanijos. Nuovargio padariniai ypač buvo akivaizdūs kroatų akistatoje su pastarąja rinktine, kuomet pasaulio vicečempionai buvo sutriuškinti penkiais įvarčiais.

11. „Sevilla”

Sezonas, primenantis amerikietiškus kalnelius. Dviem pralaimėjimais nacionalines pirmenybes pradėjusi „Sevilla“ atsigriebė atitinkamai penkiais bei keturiais įvarčiais nušluodama Lježo „Standard“ bei „Levante“ ekipas ir trimis tiksliais smūgiais be atsako nugalėjusi Madrido „Real“.

Vos per dvidešimt pirmųjų minučių Europos karalius dviem įvarčiais nokautavusi ekipa po dviejų savaičių tokį patį atsaką gavo Krasnodare. Visas rungtynes pirmavusi „Sevilla“ likus žaisti 20 minučių praleido 2 įvarčius ir pralaimėjo vietos ekipai antrose Europos lygos rungtynėse.

Vienintelis pastovus ir itin džiuginantis veiksnys šiame sezone – puolėjų forma. Milane savęs neradęs ir nuomos pagrindais atvykęs Andre Silva „La Ligoje“ jau spėjo įmušti septynis įvarčius ir rezultatyviausių sąraše nusileidžia tik Christianui Stuani su aštuoniais tiksliais smūgiais. Jei tokia forma išliks, žinoma, „AC Milan“ sezono gale talentą norės susigrąžinti, tačiau galimybę išpirkti kontraktą „Sevilla“ turės – už 38 mln. eurų.

Kita vertus, netyli ir klubo senbuviai. Wissamas Ben Yedderis šį sezoną pelnė aštuonis įvarčius bei atliko tris rezultatyvius perdavimus. Sunku suvokti, jog į nacionalinę rinktinę prancūzas kviečiamas retai ir vis dar daugiau rungtynių yra sužaidęs salės futbolo rinktinėje (2) negu pasaulio čempionų sudėtyje (1).

10. Madrido „Atletico”

Antoine'as Griezmannas

Įspūdingai UEFA „Supertaurę“ laimėjęs „Atletico“ klupo Ispanijos čempionate, tačiau ten pralaimi visi lyderiai. Ekipos strategas Diego Simeone po išbarstytų devynių taškų aštuoneriose rungtynėse džiaugiasi stipriausių Europos lygų konkurencingumu bei žada kaip visada mesti rimtą iššūkį „Real“ bei „Barcelona“ ekipoms kovoje dėl titulo.

Visgi futbolininkų akys, o ypač Antoine‘o Griezzmanno krypsta kita linkme – Čempionų lygos. Iš prancūzo komentarų galima susidaryti įspūdį, jog būtent stipriausias turnyras Europoje yra vienintelis likęs puolėjo komandinis tikslas karjeroje.

Dėl praėjusio sezono nesėkmės Čempionų lygoje Griezzmanas būtent kaltino save, kuomet „Atletico“ pasitraukė iš kovos jau po grupių etapo. Vis tik, blogas išėjo į gerą – „Atetico“ tapo Europos lygos čempionais, tačiau šį sezoną tikslai skambesni, o startas buvo puikus.

„Atletico“ Čempionų lygos šturmą pradėjo įveikdami „Monaco“ bei „Brugge“ ekipas, tačiau iššūkiai dar priešakyje. Akistata su Dortmundo „Borussia“ bus neabejotinai sunkiausias testas grupėje, kur susikirs jaunystė ir patirtis.

Intriguoja pamatyti, kaip „Atletico“ veteranams Juanfranui, Diego Godinui ar Filipe Luisui seksis vaikytis Jadoną Sancho bei Christianą Pulisicą.

9. Londono „Arsenal”

Devyni iš eilės laimėti mačai, šeši iš jų – „Premier“ lygoje. Nors Londono „Arsenal“ kol kas laimėjo tik prieš vidutiniokus bei autsaiderius, ilgai besitęsiančios pergalių serijos sumenkinti negalima. Jau sezono pradžioje aišku, jog Unai Emery į Londoną atvyko ne rodyti gražų futbolą, o laimėti.

„Arsenal“ sezono pradžioje išbandė įvairias opcijas saugų bei gynėjų grandyje, o komandos lyderiai pamažu pradeda ryškėti. Saugų grandyje sezono pradžioje šanso sulaukęs Matteo Guendouzi, panašu, jog svarbiausiose kovose liks užribyje.

Pasitikėjimą Granitu Xhaka rodantis Unai Emery rado jam naują partnerį – Lucasą Torreirą. Urugvajiečio galimybės gynyboje pasaugant į varžovų aikštės pusę pereinantį Xhaką veikia puikiai – rungtyniaujant Torreirai „Arsenal“ įvartį praleidžia tik kas 180 minučių, be jo įvarčiai krenta po kiekvienų 40 minučių.

Puikiai į ekipą įsiliejo atsarginiu nuo pat atvykimo buvęs Robas Holdingas. Nors gynėjas nuo 2018-ųjų kovo sužaidė tik penkeriose „Premier“ lygos rungtynėse, vos vieneriose iš jų „Arsenal“ praleido įvartį (praėjusią savaitę su „Fulham“), o vienas pastarųjų Holdingo pasirodymų pergalingose rungtynėse su „Watford“ buvo įvertintas rungtynių žaidėjo apdovanojimu.

8. Milano „Inter”

Mauro Icardi

Į Čempionų lygą po septynių sezonų pertraukos sugrįžusi Milano „Inter“ grįžta ir į Italijos elitą. Procesas buvo varginantis ir sunkus, komanda kelis kartus pasitenkino finišais lentelės viduryje, tačiau naujų lyderių Mauro Icardi bei Radja Nainggolano vedami „Nerazzurri“ pasiruošę kilti, o šio sezono pradžia tik tai patvirtina.

Italai Čempionų lygoje startavo dviem pergalėmis, tačiau, kaip ir „Napoli“, nacionalinėse pirmenybėse strigo prieš neblogai startavusias „Torino“, „Parma“ bei „Sassuolo“ ekipas.

Po inspiravusios pergalės prieš „Tottenham“, ekipa pradėjo savo pergalių seriją, kuri praėjusią savaitę nusidriekė iki šešių sėkmingų rungtynių.

Kaip teigė pats strategas Luciano Spaletti, „Inter“ dabar svarbu persilaužti iš nepastovios komandos į pilnai sulipdytą ir laiminčią ekipą. Be abejo, procesą paspartina po traumos sugrįžęs dešiniojo krašto gynėjas Šime Vršaljko bei jo partneris tame pačiame puolimo krašte Balde Keita.

Senegalietis kol kas sezoną stebėjo nuo suolo, iki kol abu su Vrsaljko į aikštę žengė sekmadienio mače su „SPAL“.

7. Dortmundo „Borussia”

Nuo pat Jurgeno Kloppo išvykimo, tik šį sezoną „Borussia“ atrodo vėl rimta jėga Europoje. Vokietijos pirmenybių lyderiai vedami jaunystės ir patirties derinio dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio, o vos kelis mėnesius klube besidarbuojantis strategas Lucienas Favre jau spėjo įdiegti norimą žaidimo planą.

Šį sezoną „Borussia“ žaidžia kamuolio valdymu paremtą futbolą bei atakas rengia nuo vartų – akivaizdu, jog prancūzas yra modernaus futbolo šalininkas. „Borussia“ futbolininkai turi itin daug laisvės, o jų improvizacijos galimybes ypač pajautė „Monaco“, Leipcigo „Red Bull“ bei „Nurnberg“ ekipos.

Jei pirmoms dviems „Borussia“ atseikėjo po tris įvarčius, tai „Nurnberg“ buvo nušluotas net septyniais tiksliais smūgiais.

Šalia patyrusių vilkų Axelio Witselio, Marcelio Schmelzerio, Marco Reuso bei Lukaszo Piszczeko drąsiai rungtyniauja daugelis jaunų talentų: Achrafas Hakimi, Manuelis Akanji, Christianas Pulisicas bei ryškiausiai spindintis aštuoniolikmetis Jadonas Sancho. Praėjusį savaitgalį anglas užregistravo jau devintą rezultatyvų perdavimą šį sezoną bei puikiai talkino iš „Barcelona“ pasiskolintam Paco Alcacerui.

Ispano statistika taip pat įspūdinga – tris kartus nuo suolo „Bundesligoje“ kilęs puolėjas per 80 gryno žaidimo minučių pelnė net 6 įvarčius bei tapo pirmuoju istorijoje lygos futbolininku, po trijų mačų turinčiu šešis tikslius smūgius sąskaitoje. „Borussios“ potencialas gąsdina.

6. Paryžiaus „Saint-Germain“

Lygių Prancūzijoje eilinį kartą neturėsianti PSG kiekvienais metais gyvena taip pat – šturmuoja „Ligue 1” viršūnę bei krenta iš Čempionų lygos kovos atkrintamosiose. Šių metų įžanga signalizuoja apie tokį pat pasirodymą – vasarą PSG gynybos nestiprino, tad su dar vieneriais metais pasenusiu Thiago Silva titulo tikėtis bus sunku. Visgi puolėjų indelio sumenkinti neįmanoma.

Pagrindinė komandos žvaigždė Neymaras šiuo metu tęsia įspūdingą seriją – nuo pat rugpjūčio pradžios puolėjas visose žaistose rungtynėse (įskaitant nacionalinę rinktinę) arba muša įvartį, arba atlieka rezultatyvų perdavimą. Rungtynių serija po sekmadienio pergalės prieš Liono „Olympique“ nusidriekė jau iki dvylikos.

Rezultatyvumu neatsilieka ir smogiamojo trejeto partneriai Edinsonas Cavani bei Kylianas Mbappe. Prancūzas pelnė aštuonis, urugvajietis – penkis įvarčius ir kartu su Neymaru jau beveik dvigubai lenkia visą likusią komandą pagal tikslių smūgių statistiką – trio pelnė 21 įvartį, likusi „PSG“ dalis – 11.

5. „Barcelona”

Dominuojanti jėga Europoje dosni taškais savo krašte – taip galima apibūdinti šio sezono „Barcelona“ ekipą.

Lionelis Messi prieš sezoną išreiškė norą bet kokia kainą sugrąžinti Čempionų lygos taurę į „Camp Nou“ stadioną ir nuo to laiko „Barcelona“ visą dėmesį, kaip rodo rezultatai, sutelkusi būtent į Europą. Ispanijoje taškus barstanti ekipa praėjusį savaitgalį prarado lyderės poziciją, tačiau Čempionų lygoje dosnumas baigiasi ir prasideda Messio šou.

Du kartus vartų konstrukcijos sustabdytas argentinietis vis tiek porą kartų nuginklavo Hugo Llorisą nuostabiose praėjusio trečiadienio rungtynėse.

Po dvikovos Messi įsirašė dar vieną nugalabytą Anglijos grandą į sąrašą - iš pirmojo „Premier“ lygos šešeto komandų puolėjas nėra pasižymėjęs tik prieš „Liverpool“. Per 29 rungtynes su Anglijos ekipomis Messi pelnė 22 įvarčius – daugiau negu prieš bet kurios kitos šalies komandas Čempionų lygoje. Nesunku atspėti mėgstamiausią argentiniečio kraštą.

4. „Liverpool”

Nors kritikai šio sezono pradžioje disktuoja, jog Mohamedas Salah nedemonstruoja puikios sportinės formos, egiptiečio startas beveik niekuo nesiskiria nuo praėjusio sezono.

Jei prieš metus puolėjas po aštuonerių rungtynių „Premier“ lygoje sąskaitoje turėjo keturis tikslius smūgius ir du rezultatyvius perdavimus, tai šiais metais rezultatas beveik identiškas – trys įvarčiai ir du asistavimai.

Praėjusį sezoną tik nuo devintojo lygos turo prasidėjo įspūdinga Salah serija, kuomet egiptietis keturiolika mačų iš eilės aikštės nepaliko be įvarčio ar rezultatyvaus perdavimo.

Vis tik pritilus egiptiečiui, lyderio rolės pasiruošę imtis būrys kitų futbolininkų. Pirmose sezono rungtynėse tiksliais perdavimais apie save priminė Jamesas Milneris, iš karto užsiklijavęs labiausiai neįvertinto komandos žaidėjo etiketę. Įspūdingais įvarčiais atgimė Danielis Sturridge‘as, neabejotinai tapęs rimtu „Liverpool“ koziriu nuo atsarginių suolo.

Kartu su „Chelsea“ bei „Man City“, „Liverpool“ į rinktinių pertrauką žengia nepralaimėjusi. Tai tik antrasis kartas lygos istorijoje, kuomet trys ekipos po aštuonių rungtynių turi nulius pralaimėjimų grafoje.

Pirmasis įvyko 2011/12 m. sezone ir laimingųjų trejete taip pat buvo „Man City“, kuri vėliau ir pasidabino nugalėtojos karūna.

3. „Manchester City”

Sekmadienio akistatoje su „Liverpool“ neįprastai sužibėjo „Man City“ gynyba. Benjaminas Mendy grįžo po smulkios traumos bei konflikto su Pepu Guardiola, o Kyle‘as Walkeris bei Aymericas Laporte sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių.

Prieš akistatą išdavęs, jog bijo „Liverpool“ atakuojančiojo trejeto, Guardiola puikiai paruošė komandą gynyboje, tačiau šiek tiek pritrūko tikslumo puolime. Ypač Riyadui Mahrezui, kurio pramuštas lemiamas baudinys buvo penktasis alžyriečio nesėkmingas bandymas „Premier“ lygoje iš aštuonių.

Po ką tik sužaistų sudėtingų rungtynių lygoje, „City“ dar laukia keturi finalai – taip likusias Čempionų lygos akistatas apibūdino Guardiola.

Startavę pralaimėjimu Liono „Olympique“, miestiečiai galėjo savo situaciją komplikuoti praėjusią savaitę dar labiau, kuomet rungtynėse su „Hoffenheim“ Ishakas Befodil nuprausė anglus šaltu dušu – vokiečiai buvo priekyje jau po 44 sekundžių.

Neilgai trukus šeimininkų džiaugsmas baigėsi, kuomet Sergio Aguero atkūrė pusiausvyrą aštuntą minutę, o baigiantis rungtynėms Davidas Silva centro puolėjo stiliumi išplėšė pergalę.

2. Londono „Chelsea”

Maurizio Sarri

Po eilinės pergalės „Premier“ lygoje Londono „Chelsea“ vis dar išlieka vienintele nepralaimėjusia komanda Anglijoje. Maurizio Sarri mįslių neįminė ir pats Jurgenas Kloppas, glėbesčiavęsis su „Chelsea“ strategu po vieno gražiausių šio sezono mačų „Premier“ lygoje.

Lengvos grupės Europos lygoje dėka klube pagaliau žaidybinio laiko gauna Rubenas Loftus-Cheekas. Anglas iki praėjusio ketvirtadienio šį sezoną buvo sužaidęs vos 33 minutes, tačiau mūšis su Vengrijos čempionais „Vidi“ tik leido suprasti, jog Loftus-Cheeko formos kreivė yra aukščiausiame taške.

Po kelių aštrių prasiveržimų anglas grasino varžovų vartams, nors po pergalės Maurizio Sarri teigė, jog saugas turi pagerinti taktinę žaidimo pusę. Visgi ne Rubenas Loftus-Cheekas šį sezoną puikuojasi pirmuose puslapiuose.

Aštuoni įvarčiai ir trys rezultatyvūs perdavimai per dešimt rungtynių. Edenas Hazardas pradėjo pasakiškai. Raktas į tokį puikų žaidimą yra randamas lengvai – ekipos strategas Sarri teigė, jog belgą motyvuoti paprasta.

Tereikia jam duoti laisvės ir leisti linksmintis aikštėje, Hazardui net nereikia rūpintis trenerio schemomis.

Šį sezoną jau tapo įprasta girdėti futbolo pasaulio žmones Hazardą vadinančius geriausiu futbolininku „Premier“ lygoje, o buvęs „Chelsea“ futbolininkas Dennis Wise‘as teigė, jog Hazardui būtina laimėti Čempionų lygą, jei nori vadintis geriausiu visoje Europoje. Tik klausimas, ar pergalingas žygis bus Londono klube.

1. Turino „Juventus”

Vienintelė komanda penkiose stipriausiose Europos lygose šį sezoną laimėjusi visas rungtynes. „Juventus“ dominuoja Italijoje ir, panašu, jog aštuntasis titulas iš eilės yra vienintelė įmanoma sezono atomazga, o Cristiano Ronaldo laimės dar kartą.

Praėjusį savaitgalį ekipos pasiekta pergalė prieš „Udinese“ buvo dešimtoji iš eilės – tai ilgiausia laimėtų rungtynių serija klubo istorijoje. Turbūt, daugelis sutiktų, jog „Juve“ dar nežaidė savo geriausio futbolo, išskyrus akistatas su „Napoli“ bei „Valencia“, tad pergalių skaičius sezonui vos įsibėgėjus yra įspūdingas.

Vienintelis šio sezono pralaimėjimas – už aikštės ribų. Po įspūdingos pergalės mėnesio pradžioje prieš „Napoli“, Italijos futbolo visuomenę supurtė žinia, jog „Juventus“ palieka ilgametis sporto direktorius Giuseppe Marotta.

Išsiskyrimo priežastys lieka nežinomos, tačiau bet kuriam futbolo fanui kiltų klausimas: kodėl įvyko skilimas po tokių sėkmingų italo projektų?

Marotta į Turiną nemokamai pasikvietė Andrea Pirlo, Paulį Pogba, Sami Khedira, Dani Alvesą bei Emre Caną, tad bet kuris būsimas italo įpėdinis turės itin pasitempti, jog išlaikytų tokią pačią perėjimų politiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)