„Reikia prisiminti, kad reforma pradėta įgyvendinti liepos 1 d. - yra daug naujų žmonių, nėra suformuotos visos pareigybės. O teisės akto įgyvendinimas priklauso ir nuo žmonių kompetencijos“, - ketvirtadienį „Žinių radijo“ eteryje sakė Vyriausybės vadovas.

Pasak premjero, broką galima įžvelgti reformos taikyme, tačiau tokių atvejų ateityje galima išvengti keliant darbuotojų kompetencijas ir formuojant atitinkamą elgesio praktiką. Pasak S. Skvernelio, reakcija į galimus vaiko teisių pažeidimus privalo būti staigi - atvejų, kuomet pradelstas laikas kainavo per daug, būta praeityje. Tiesa, raginama daugiau dėmesio skirti įrodymų rinkimui.

„Suprantu, kai vaikai paimami iš asocialių šeimų, kurios buvo (socialinių darbuotojų. - ELTA) akiratyje. Tada tie vertinimai kitokie. Kuomet fonas apie šeimą yra toks, kad ji nebuvo užkliuvusi - kitaip. Dėl pirminių veiksmų klausimų nėra, problemos buvo dėl elgesio areštinėje tikriausiai“, - svarstė ministras pirmininkas, turėdamas omenyje pastaruoju metu išgarsėjusią kauniečių Kručinskų vaikų paėmimo istoriją.

Paklaustas, ar neįžvelgia spragų pačioje reformoje, S. Skvernelis pabrėžė, kad sistema keičiama teisinga linkme, o klaidų išvengti nepavyks, bei pabrėžė, kad Vyriausybė neplanuoja keisti krypties dėl vaikų apsaugos.

Kaip skelbė ELTA, rugsėjo 29 dieną prasidėjusią istoriją, kuri baigėsi dviejų vaikų paėmimu, kauniečiai Gintaras ir Eglė Kručinskai prieš kelias dienas paviešino socialiniuose tinkluose. Pasak tėvų, taip jie pasielgė tarnyboms priėmus sprendimą dar porai mėnesių pratęsti vaikų paėmimo iš šeimos terminą. Trečiadienį Kaune posėdžiavusi atvejo vadybos komisija nusprendė grąžinti paimtus vaikus tėčiui.