Nors ir skamba kaip tikrų tikriausias anekdotas, tai tikra istorija, nutikusi vienos elektroninių cigarečių parduotuvės savininkui Belgijoje.

Šeši vyrai užsuko į Šarlerua priemiestyje esančią Didier parduotuvę – pareiškė atėję jo apiplėšti. Pardavėjas nepasimetė ir vaikinams patarė užsukti dienos pabaigoje, kai kasoje bus daugiau pinigų. Žinoma, į nusikaltimo vietą vėliau sugrįžę vagys buvo sulaikyti.

„Tikrų tikriausia komedija. Jie vadinami kvailiausiais nusikaltėliais visoje Belgijoje“, – BBC telefonu sakė Didier ir prisiminė, kad per 14 minučių, kiek plėšikai buvo parduotuvėje, beveik spėjo su jais susibičiuliauti.

„Būta šiokio tokio susistumdymo. Nedaviau jiems nė euro. Pasakiau, kad jei sugrįš vėliau, atiduosiu 2 tūkst. ar 3 tūkst. eurų“, – pasakoja elektroninių cigarečių parduotuvės savininkas. Sunku patikėti, bet nusikaltėliai tokia istorija patikėjo ir pasišalino.

„Kai paskambinau policijai ir papasakojau apie savo sumanymą, jie nepatikėjo, kad vagys tikrai sugrįš“, – šypsosi Didier.

Ir jie grįžo 17.30 val. – likus valandai iki parduotuvės uždarymo. Didier, prie durų pamatęs vieną iš vagių, jam pasakė, kad atėjo kiek per anksti – parduotuvė dar neužsidaro. Kai vagys po valandos grįžo trečią kartą, jų jau laukė policijos pareigūnai. Buvo sulaikyti penki vyrai, vienas iš kurių – nepilnametis.