Iš pradžių dabartiniai Seimo nariai nesuprato, kodėl žaidynėse pakabinta Lietuvos vėliava, jei Lietuvos parlamento atstovai ten nevyko, tačiau tada nuotraukose tarp žaidėjų pasirodė A. Sacharuko veidas. Tarp žaidėjų – ir Dūmos vicepirmininkas Aleksandras Žukovas. A. Sacharukas pasakoja, kad latvių kvietimu prisijungė prie vadinamosios pasaulio rinktinės.

„Buvau. Bendrauju su apie 20 parlamentų nariais. Bendravau ir bendrausiu. Taip pat – su Baltarusijos ir Rusijos, su kai kuriais esu kviečiamas į rungtynes. Šiais metais bendravau su Latvijos naujais nariais, kurie man pranešė, kad bus rungtynės. Buvau Maskvoj dėl kitų reikalų“, – pasakojo buvęs Seimo narys.

Lietuvos vėliava, tiesa, viename iš renginių buvo pakabinta atvirkščiai. Renginys, pasak Lietuvos Seimo opozicijos, – propagandinis. Mat žaidynės pristatomos taip: „kad kol Vakarų politikai stato sienas tarp valstybių ir vykdo prekybinius karus, Rusija atidaro duris visų šalių atstovams, kad būtų vykdomas sąžiningas dialogas“.

„Blogai yra tai, kad Lietuva buvo įtraukta į propagandinį šou, vėliava kabėjo prie tokių valstybių kaip Baltarusija, tai kad čia buvo buvęs seimo narys reiškia, kad pasinaudota juo, kad Lietuva būtų parodyta. Nereikia klysti sakant, kad nemaišykime sporto ir politikos. Ten jokio sporto nėra“, – piktinosi Seimo narys Mantas Adomėnas.

Žaidynėse iki Krymo aneksijos dalyvaudavo daugiau Lietuvos parlamentarų. A. Sacharukas sako, kad jis nebėra Seimo narys, todėl gali daryti, ką tinkamas.