„Klaipėdos valstybinį jūrų uostą valdanti įmonė yra pirmos kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbi įmonė, todėl tokio masto valstybinius resursus valdančios įmonės vadovas neturėtų tuo pačiu metu išnaudoti savo administracinę poziciją bei dalyvauti rinkiminėje politikoje“, – laiške susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui rašo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pasak parlamentarės, šias tendencijas liudija ne tik informacija apie p. A. Vaitkaus dalyvavimą artėjančiuose rinkimuose, bet ir ankstesni paties generalinio direktoriaus veiksmai.

„Abejones dėl piktnaudžiavimo savo pozicija dėl partinių tikslų, vadovaujant valstybės įmonei, ir politinio šališkumo kelia uosto direkcijos pateiktas beveik 2 mln. eurų ieškinys prieš LVŽS politinį oponentą, vienos iš opozicinių frakcijų Seime seniūną“, – rašė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Jos įsitikinimu, tokios reikšmės valstybės įmonės vadovas, ketindamas dalyvauti aktyvioje politikoje, turėtų laiku nusišalinti nuo pareigų arba iš jų pasitraukti, o kitu atveju – griežtai atsiriboti nuo bet kokio politikavimo.

„Todėl kreipiuosi į Jus, kaip ministrą, kurio valdymo sričiai priklauso ir ši valstybės įmonė, ir prašau atsakyti, ar p. A. Vaitkaus veikla nekelia abejonių dėl jo galimybių toliau eiti generalinio direktoriaus pareigas VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje? Ar šis neskelbtas susitarimas dėl p. A.Vaitkaus kandidatavimo Jus delegavusios partijos sąraše yra pasiektas Jūsų nurodymu ar Jums tarpininkaujant? Ar Uosto direkcijos ieškinys prieš politinį konkurentą yra taip pat suderintas su Jumis ar padarytas Jūsų nurodymu?“, – klausė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

DELFI šaltinių žiniomis, „valstiečiai“ į Klaipėdos miesto merus svarsto kelti Klaipėdos uosto generalinį direktorių Arvydą Vaitkų. Tačiau R. Karbauskis teigia, kad negali patvirtinti ar paneigti, kad būtent šis žmogus bus partijos kandidatas uostamiestyje.

Savo ruožtu Klaipėdos uosto generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis DELFI perdavė, kad su A. Vaitkumi kalbasi kone visos tradicinės partijos, kviesdamos dalyvauti artėjančiuose savivaldos rinkimuose.

„Tačiau jokių sprendimų A. Vaitkus nėra priėmęs“, – rašoma atsakyme DELFI.