„Seimo valdybos sprendimu rytoj yra rengiamas nenumatytas Seimo posėdis, kuriame bus svarstomos opozicijos teiktos rezoliucijos“, – sakė Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė pirmadienį po Seimo valdybos posėdžio.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis patikslino, kad abi rezoliucijos, kurios bus svarstomos rytoj yra susijusios su įrašais.

„Pirmoji rezoliucija yra susijusi su įrašu, kuris yra neteisėtai ištrintas. Kita rezoliucija yra dėl neteisėtai paviešintų įrašų, kurie yra susiję su Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija (VTEK). Juos paviešino Agnė Širinskienė ir Ramūnas Karbauskis“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak TS-LKD lyderio, antrojoje rezoliucijoje yra kalbama ir apie VTEK daromą spaudimą.

„Mano supratimu – grasinti žmonėms, kad jie neteks darbo dėl kitų kolegų, kurie galbūt net nebedirba VTEK, padarytų veiksmų, galima traktuoti kaip spaudimą“, – sakė G. Landsbergis.

Rezoliucijos yra teisiškai neįpareigojantys dokumentai. Pasak TS-LKD pirmininko, jų tikslas yra politinis vertinimas, ir „išprovokuoti diskusiją, kad žmonės atsiskleistų ir parodytų savo tikrus veidus“.

„Dabar atrodo, kad, premjero žodžius perfrazuojant, tai yra bloga žiniasklaida, netinkama visuomenė ir pikta opozicija atakuoja. Tačiau aš manau, kad valdantieji lygiai taip pat turi pasakyti, ar jie pritaria tokiai premjero pozicijai, kad pažeidinėti teisės aktus yra teisinga, ignoruoti žiniasklaidos teisėtus norus yra teisinga“, – G. Landsbergis.

TS-LKD lyderio žiniomis, premjeras yra pasiruošęs ignoruoti rytojaus posėdį.

„Kiek žinau, jis yra rytoj numatęs dieną Marijampolėje. Nežinau, gal pakeitė planus. Rezoliucija tekste tikimasi, kad jis gal atsitokės, ir suteiks informaciją, kurios siekia visuomenė“, – sakė G. Landsbergis.

DELFI primena, kad opozicija iš premjero laukia išsamesnių atsakymų apie tai, kodėl buvo ištrintas įrašas iš Vyriausybės pasitarimo, kuriame buvo svarstomi klausimai, susiję su informacijos iš Registrų centro prieinamumu žiniasklaidai.

Premjeras iš Seimo tribūnos yra aiškinęs, kad teisės aktai įpareigoja juos saugoti Vyriausybės posėdžių, bet ne pasitarimų įrašus. Šie esą ištrinami automatiškai vos tik surašomas protokolas.

Po to S. Skvernelį dar kartą kvietė opozicija, tačiau premjeras į jų posėdį nėjo.