Abdullah Mursi, jauniausias nušalinto islamiškų jėgų prezidento sūnus, auštant buvo suimtas dėl priklausymo uždraustai grupei ir „netikrų naujienų“ skleidimo. Prokuroras jį paleido už „5 tūkst. svarų (240 eurų) užstatą“, sakė šaltinis.

M. Mursi 2012 metais tapo pirmuoju laisvai išrinktu Egipto lyderiu, bet po metų, kilus dideliems protestams prieš jo valdymą, kariškiai jį nuvertė. Eksprezidentas buvo įkalintas, jam gresia mirties bausmė.

Jo sūnus A. Mursi davė interviu naujienų agentūrai „Associated Press“, kuris buvo paskelbtas anksčiau šį mėnesį. Jis skundėsi, kad per penkerius metus šeimai buvo leista aplankyti tėvą tik tris kartus.

Interviu AP jis taip pat sakė, kad kalėjimo pareigūnai neužtikrina eksprezidentui pakankamos medicininės priežiūros, nors jis kenčia nuo diabeto ir aukšto kraujospūdžio.

Prezidento Abdel Fattaho al Sisi režimas vykdė griežtas priemones prieš M. Mursi Musulmonų brolijos judėjimą, kurį laiko teroristine organizacija.

Kitas nušalintojo prezidento sūnus, Ossama Mursi, 2016 metais buvo areštuotas už „smurto kurstymą“ ir tebėra kalėjime.

A. Mursi anksti trečiadienį buvo areštuotas savo namuose, sakė šaltiniai teismuose ir saugumo struktūrose. Kiek vėliau jis stojo prieš valstybės saugumo prokurorą.

Teisių gynimo grupės dažnai kaltina Egiptą bandant nutildyti kritikus kaltinimais, kad jie priklauso uždraustoms grupėms ar skleidžia „netikras naujienas“.

Pareigūnai neigė įtarimus dėl žmogaus teisių pažeidimų ir sako, kad gina šalies saugumą bei stabilumą.

Po M. Mursi nušalinimo per džihadistų atakas šalyje žuvo šimtai policininkų, karių ir civilių.

Saugumo pajėgos, vykdydamos karinę kampaniją Sinajaus pusiasalyje prieš kovotojus, įskaitant „Islamo valstybės“ narius, nuo vasario nukovė šimtus džihadistų, nurodo oficialūs šaltiniai.