Iš Saudo Arabijos kilęs žurnalistas, žinomas kritiškais pareiškimais apie dabartinę Rijado politiką, 2017 metais paliko tėvynę ir apsigyveno Jungtinėse Valstijose. Prie diplomatinės atstovybės Stambule jis atvažiavo apie 13 valandą, ketindamas įforminti dokumentus. Atvykti asmeniškai jį anksčiau telefonu paprašė konsulato darbuotojai. Jį lydėjo sužadėtinė, kuri į pastatą nebuvo įleista.

Pasak jos, J. Khashoggi turėjo pasiimti dokumentus ir išeiti iš konsulato. Bet jis įspėjo, kad force majeure atveju reikėtų skambinti Turkijoje valdančios Teisingumo ir plėtros partijos patarėjui Yasinui Aktay`ui bei Turkijos ir arabų šalių žurnalistų draugijai. Po penkių valandų konsulato darbuotojai žurnalisto sužadėtinei pareiškė, kad jis jau išėjo.

J. Khashoggi nuolat rašo laikraščiui „The Washington Post“ straipsnius, kuriuose analizuoja padėtį Saudo Arabijoje ir šalies užsienio politiką, nenutylėdamas ir problemiškų valdžios veiklos aspektų. Anksčiau jis kurį laiką buvo Saudo Arabijos laikraščio „Al Watan“ vyriausiasis redaktorius, taip pat vadovavo vienam iš Saudo Arabijos verslininkų priklausiusiam ir Bahreine įsikūrusiam televizijos kanalui „Al Arab“, kuris veikė mažiau kaip parą ir buvo uždarytas, kaip manoma, dėl politinių priežasčių.