Sveikatos apsaugos ministras sako, kad rajonų ligoninėms reikia pertvarkos ir reorganizacijos, bet drastiško ligoninių naikinimo tikrai nenumatyta.

„Ligoninių uždarinėjimas neatitinka tikrovės. Tokį naratyvą Tėvynės sąjunga- Lietuvos krikščionys demokratai naudoja labai plačiai ir manau naudos tiesiog kaip rinkiminį tam tikrą triuką pritraukti rinkėjus, pasirodyti, kaip jie gelbėja kabutėse ligonines, kurių net niekas nesiruošia pulti (...). Nesiruošiame nė vienos ligoninės naikinti. Reikia dalį ligoninių pertvarkyti“, - antradienį „Žinių radijui“ sakė sveikatos apsaugos ministras.

Pasak ministro, šiuo metu rajonų ligoninėse reikia reorganizacijos. Taip pat sveikatos apsaugos ministras teigia, kad pirmiausia bus atsižvelgta į pirminės sveikatos priežiūros bei slaugos trūkumą rajonuose.

„Pirminės sveikatos priežiūros ir slaugos labiausiai trūksta dalyje regionų. Tuo tarpu ligoninėse bus atsisakyta tokių skyrių, kurie stovi pustuščiai, bet yra greta esančioje ligoninėje. Tiesiog reikia susitvarkyti ligoninių infrastruktūrą, susidėlioti taip, kad ji veiktų tinkamai, būtų atitinkami pacientų srautai. Taip ligoninę paversti tokią, kuri gali funkcionuoti, mokėti atlyginimus, teigti saugias paslaugas“, - teigė A. Veryga.

ELTA primena, kad TS-LKD rugsėjo 7-16 dienomis užsakė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ apklausą, kuri parodė vienareikšmišką požiūrį - dauguma apklaustųjų ligoninių pertvarką vertina neigiamai.