Dar ketvirtadienį Baltijos jūroje, ties Giruliais, žmonės pastebėjo nuskendusį jauną vyrą. Pareigūnai maždaug po paros informavo, kad tai per regatą bangose dingęs „Defiance“ kapitono sūnus,1982 metais gimęs Dmitrijus Zeleninas. Jis, kaip ir tėvas, O. Zeleninas nuo rugsėjo 29-tos dienos buvo laikomi dingę be žinios.

Šeštadienį gautas pranešimas apie dar vieną nuskendusį žmogų, iškart sukėlė įtarimus, kad tai dingęs jachtos kapitonas.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintis DELFI sakė, kad jie apie žmogų neturi daug informacijos, tyrimą atlieka policija. Ugniagesių pareigūnai paprašė iškelti iš laivo pastebėtą vandenyje plūduriuojantį vyro kūną.

Policijos pareigūnai šeštadienio vakarą sakė, kad dar negalintys patvirti, ar tai išties O. Zeleninas, tai paaiškės atliekamo tyrimo metu ir kai bus patvirtinta surasto asmens tapatybė.

DELFI primena, kad praėjusį šeštadienį, rugsėjo 22 d., gelbėtojai gavo pranešimą, kad apie 14.04 val. prie šiaurinio molo iš jachtos keli žmonės iškrito į jūrą. Gelbėtojai nuvykę į įvykio vietą išsiaiškino, kad jachta plaukė 4 žmonės: 3 vyrai ir mergina.

Jachtos kapitoną ir jo sūnų pasiglemžė jūra.

19 metų mergina po ilgo gaivinimo atsigavo, tačiau ligoninėje jos gyvybė užgeso.

Tądien audringoje jūroje vyko paskutinis šį sezoną jachtų buriavimo turas. Organizatorių teigimu, patys įgulų kapitonai priėmė sprendimą dėl dalyvavimo regatoje nepalankiomis oro sąlygomis.

Starto metu vėjo greitis siekė 15–16 metrų per sekundę, iki starto – 20 metrų per sekundę, bangų aukštis – iki 3 metrų. Dėl įvykio teisėsauga pradėjo du tyrimus.

Pradėtas tyrimas dėl dingusiųjų be žinios bei ikiteisminis tyrimas ir tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidus teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles.