Kol futbolo užkulisiuose šnekama apie naują LFF valdžios skilimo procesą, organizacijos prezidentas Tomas Danilevičius kalba apie teigiamus poslinkius Lietuvos futbolo padangėje.

„Daugybė žmonių ir organizacijų pastebi teigiamus poslinkius Lietuvos futbole pastaruoju metu. Tikiu, kad drauge galime pasiekti dar daugiau. Tačiau privalome tvirtai žengti į priekį, o ne mindžiukuoti vietoje”, – renginio metu teigė T. Danilevičius.

LFF prezidentas pasidžiaugė, kad pagaliau į futbolą atsisuko ir valstybė.

LFF konferencijos dalyvius jis informavo, kad ministro pirmininko nutarimu kuriama darbo grupė, kurioje bus aptarinėjami ir koordinuojami futbolui reikšmingi klausimai – nuo ugdymo, finansavimo, švietimo iki infrastruktūros.

Vyriausybės finansinė parama infrastruktūros plėtrai bus vienas iš esminių atspirties taškų, padėsiančių įgyvendinti LFF strategijoje iškeltus tikslus.

„Toliau vykdome numatytą strategiją, kurios vienas tikslų – padaryti futbolą sportu numeris vienas Lietuvoje. Masiškumo prasme tai jau pasiekėme. Tai rodo naujausi statistikos duomenys. Tačiau yra daugybė kitų tikslų, kurių turime siekti drauge eidami į priekį”, – dėstė T.Danilevičius.

LFF konferencijos dalyviai, be prezidento ataskaitos, išklausė LFF generalinio sekretoriaus Nerijaus Dunausko, jo pavaduotojo Edgaro Stankevičiaus, federacijos departamentų ir šakinių asociacijų nuveiktų darbų ataskaitų.

Be kita ko. E. Stankevičius pristatė FIFA plėtros projektą „Forward”, dėl kurio vykdymo ir finansinės paramos LFF pasirašė sutartį su FIFA.

Konferencijos metu buvo patvirtinta LFF 2017 m. finansinės veiklos ataskaita ir nepriklausomas auditorius.

LFF konferencijoje taip pat dalyvavo FIFA plėtros Europoje programos vadovas Oliveris Jungas (FIFA Development Programme Manager for Europe) ir UEFA nacionalinių asociacijų plėtros vadovas Thierry Favre (UEFA Head of National Associations Development).

Prieš konferenciją vykusiame LFF Vykdomojo komiteto posėdyje pritarta, kad likusią A lygos sezono dalį Kauno „Stumbras“ ir „Kauno Žalgiris“ žaistų NFA stadione, nes prasidėjo S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija.

VK patvirtino, kad Šiaulių aikštei įrengti dirbtinės žolės danga būtų įsigyta iš Olandijos gamintojo „Greenfields“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)