„Penktadienį Sočyje vykusiose derybose buvo aptartos ir 1 mlrd. dolerių dydžio kredito skolų refinansavimui suteikimo galimybės. Neigiamo atsakymo nebuvo“, - sakė A. Lukašenka, kurį cituoja agentūra „Belta“.

Jis taip pat pranešė apie pasiektą susitarimą dėl Euroazijos stabilizacijos ir plėtros fondo paskolos šeštosios išmokos - 200 mln. JAV dolerių - pervedimo Baltarusijai iki šio mėnesio pabaigos.

„Gavome penkias paskolos išmokas. Liko dvi. Nematau jokių problemų dėl šeštos dalies išmokėjimo, ir, kaip pareikšta, galima išspręsti problemas dėl septintosios dalies“, - pabrėžė A. Lukašenka.

2 mlrd. JAV dolerių sumos ilgalaikio lengvatinio kreditavimo sutartį su Maskvos kontroliuojamu Euroazijos stabilizacijos ir plėtros fondu Baltarusija pasirašė 2016 metų kovą ir iki šiol yra gavusi 1,6 mlrd. dolerių, tačiau eilinės išmokos laukia nuo pernai spalio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)