Kaip galimas socialdemokratų kandidatas į miesto merus įvardijamas dabartinis sostinės vicemeras ir LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas. Į Vilniaus mero postą partiečiai grupėse pasiūlė ir LSDP frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje seniūną Marių Skarupską. Dar viena pasiūlyta kandidatė Auksė Kontrimienė yra Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Sveikatos komiteto pirmininkė, Vilniaus socialdemokratų vadovė, tačiau posėdžio metu ji savo kandidatūrą atsiėmė. Tarybos nariai Alfonsas Brazas, Aldevinas Pūkys ir Valentin Gavrilov pasiūlė Seimo narės Rasos Budbergytės kandidatūrą.

Taryba nusprendė Konferencijai teikti tris kandidatūras: Rasos Budbergytės, Gintauto Palucko ir Mariaus Skarupsko.

Tarp svarbiausių socialdemokratams tikslų įvardijami: kad visi darbingo amžiaus vilniečiai turėtų produktyvų darbą, iš kurio pajamų galėtų oriai gyventi, kad jaunos šeimos galėtų išsinuomoti būstą už prieinamą kainą, kad visi vaikai ir jaunimas gautų vienodai prieinamą kokybišką išsilavinimą, o baigę mokslus iš karto gautų darbo pasiūlymą, kad senjorams nereikėtų rinktis tarp išlaidų vaistams ir komunalinių mokesčių, o būtų užtikrinta ori senatvė ir t.t.

Projekte pabrėžiama, kad socialdemokratų netenkina esama miesto plėtojimo situacija, teritorijos planavimas, viešojo transporto būklė, daugiabučių namų administravimo sistema ir kiti dalykai.

LSDP Vilniaus miesto skyriaus programą tvirtins Konferencija.