Nustačius šią aplinkybę, toliau ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo vykdė Telšių apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai, o jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad lemtingoji naktis, kurios metu telšiškis dalyvavo išgertuvėse su kitais asmenims, buvo birželio 12-oji. Įsiplieskus konfliktui, vienas iš išgertuvėse dalyvavusių asmenų jį sumušė. Lygiai po savaitės, birželio 19 dieną, į vyro namus atvykę medikai konstatavo jo mirtį, praneša Telšių apskrities policija.

Vos tik buvo gauta ekspertų išvada, jog asmuo mirė kraujui išsiliejus į galvos smegenis dėl patirto smurto, policijos pareigūnai operatyviai sulaikė du išgertuvėse dalyvavusius, nužudymu įtariamus asmenis. Atlikus tolesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus, išsiaiškinta, kad mirtinus smūgius sugėrovui sudavė vienas iš sulaikytųjų – 30-metis Telšių gyventojas.

Per 3 mėnesius užbaigtas ikiteisminis tyrimas su kaltinamuoju aktu perduotas Šiaulių apygardos teismui. Kaltinamasis teismo posėdžio laukia suimtas, jam buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams, vėliau terminas pratęstas dar mėnesiui.

Kaltinamasis bus teisiamas dėl labai sunkaus nusikaltimo padarymo – nužudymo. Už tokį nusikaltimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 7 iki 15 metų.