G. Nausėdos teigimu, jo rinkimų štabo vadove taps ekonomistė Algė Budrytė. Ekonomikos mokslų magistro studijas Jungtinėse Amerikos Valstijose baigusi A. Budrytė yra dirbusi ir SEB banko vyriausiąja analitike.

G. Nausėdos komandoje yra ir dar vienas ekonomistas Teodoras Medaiskis, tačiau jo komandoje yra įvairių sričių specialistų: nuo dainininkės iki kardiologės.

Rinkimuose kandidatą lydės teisininkas Tomas Davulis, psichiatras Linas Slušnys, psichologas Andrius Kaluginas, žurnalistas Vytaras Radzevičius, verslininkas Ilja Laursas, ekonomistas Teodoras Medaiskis, toksikologas Robertas Badaras, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė ir kiti.

Štabo vadovė – ekonomistė, kartu dirbusi SEB banke

G. Nausėdos rinkiminio štabo vadove tapsianti A. Budrytė yra dirbusi įvairiose finansinėse institucijose.

A. Budrytė yra dirbusi investicijų banko „Finasta“ analizės departamente, taip pat ėjusi vyriausiosios analitikės pareigas ir SEB banke, ir Lietuvos banke. 2013 metais A. Budrytė buvo paskirta vadovauti „Swedbank“ asmeninės bankininkystės departamentui, iki tol dirbo naujienų portalo „15min“ direktoriaus pavaduotoja.

„Cv.lt“ tinklapyje nurodoma, kad ekonomistės A. Budrytės pomėgiai – kelionių organizavimas, slidinėjimas, knygos, meno renginiai bei važinėjimas dviračiu.

VU Teisės fakulteto dekanas

Vilniaus universiteto (VU) Teisės fakulteto dekanas T. Davulis kelerius metus dirbo prie naujojo Darbo kodekso, kuris įsigaliojo pernai metų liepą. Naująjį Darbo kodeksą kelerius metus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos užsakymu kūrė grupė mokslininkų, darbui vadovavo T. Davulis.

Pagrindinės prof. dr. Tomo Davulio mokslinių interesų, tyrimų ir ekspertinės sritys – Europos Sąjungos ir tarptautinė darbo teisė, darbo rinka, kolektyviniai darbo santykiai, asmenų lygiateisiškumas, žmogaus socialinės teisės, socialinis modelis.

Tomas Davulis

VU Teisės fakulteto dekano pareigas einantis T. Davulis pats yra baigęs tą patį fakultetą. Magistro laipsnį T. Davulis įgijo Freigurgo universitete, Vokietijoje.

T. Davulis lankosi užsienio universitetuose kaip vizituojantis profesorius, kalba vokiečių, anglų, prancūzų, rusų ir lenkų kalbomis.

Pastaruoju metu buvo dažniausiai minimas kaip naujojo liberalaus Darbo kodekso architektas.

Vaikų ir paauglių psichiatras

Prie G. Nausėdos komandos prisijungęs Linas Slušnys jau daugiau nei dešimtmetį dirba vaikų ir paauglių psichiatru. Jis taip pat aktyviai domisi ir švietimo problemomis.

L. Slušnys yra ėjęs ir Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos inspektoriaus pareigas.

Linas Slušnys

2016 m. L. Slušnys kartu su Daiva Šukyte pristatė knygą apie švietimą „Ką gali mokytojas“. „Esu užaugęs mokytojų šeimoje. Nuėjau netrumpą kelią nuo Vaikų linijos įkūrimo iki tapimo Vaiko raidos centro vadovu. Visą laiką dirbant su vaikais pamačiau, kad tikrų pacientų, kai vaikų psichiatrui reikia dirbti, kai ten jau yra katastrofa, tėra kokia 10 proc. Tokią statistiką girdžiu ir iš kolegų, kai kalbamės apie mažuosius pacientus“, – pristatydamas knygą portalui „15min“ kalbėjo L. Slušnys.

Verslininkas, 2017 metais patekęs į turtingiausių Lietuvos žmonių 200-uką

G. Nausėdos komandoje dirba ir Ilja Laursas. Jis yra verslininkas ir investuotojas, įkūręs dešimtis verslų, tarp jų ir pasaulinės sėkmės pasiekusią kompaniją „GetJar“ – pirmąją mobiliųjų aplikacijų parduotuvę. Šia idėja greitai susidomėjo amerikiečiai, kurie į ją investavo, tada kompanija buvo perkelta į JAV Silicio slėnį.

2014 m. ji buvo nupirkta kinų bendrovės „Sungy Mobile“ už 50 mln. JAV dolerių.

Ilja Laursas

I. Laursas 2017 metais yra patekęs į turtingiausių Lietuvos žmonių 200-uką. Šiuo metu jis yra rizikos kapitalo fondo ir inkubatoriaus „Nextury Ventures“ pirmininkas.

Iš TV ekranų pažįstamas psichologas

„Geriausi pokyčiai yra savaiminiai, o kartais geriausias darymas – nieko nedarymas“, – tokiais žodžiais lankytojus savo asmeniniame tinklapyje pasitinka psichologas Andrius Kaluginas, daugeliui pažįstamas iš TV ekranų.

A. Kaluginas specializuojasi santykių psichologijoje, krizių ir pokyčių sprendimuose.

Andrius Kaluginas

Asmeninėje svetainėje internete A. Kaluginas prisistato taip: „Lietuvos Kognityvinės elgesio terapijos, Įsisąmoninimu grįstos psichologijos, Seksualinės medicinos draugijų bei Mediatorių rūmų narys. Paramos fondo vienišumui mažinti MES vadovas“.

Garsus keliautojas aplink pasaulį

Prie G. Nausėdos prisijungė ir garsus keliautojas bei žurnalistas Vytaras Radzevičius. Vytaras jau daugiau nei dešimtmetį kasmet su kolega Martynu Starkumi keliauja po pasaulį, o vėliau savo įspūdžius suguldo knygose ir filmuose.

V. Radzevičių galima apibūdinti ir kaip sporto naujienų redaktorių, transliacijų režisierių, komentatorių, laikraščių ir žurnalų redaktorių ar TV prodiuserį.

Vytaras taip pat veda LRT laidą „Pasaulio puodai“.

Prisijungė ir garsi kardiologė

Vilniaus universiteto profesorė, Santaros klinikų gydytoja kardiologė, Lietuvos kardiologų draugijos išrinktoji prezidentė Jelena Čelutkienė taip pat prisijungė prie G. Nausėdos komandos.

Pernai J. Čelutkienė už nuopelnus pripažinta Lietuvos 2017 metų kardiologe. Tiesa, tai ne vienintelis jai skirtas apdovanojimas.

prof. Jelena Čelutkienė

Pernai Europos kardiologų draugija skyrė Jelenai Čelutkienei grantą dalyvauti moterų transformacijos lyderystės ir švietimo programoje „Women transforming leadership“, kurią įsteigė Oksfordo universitetas, siekiant padėti moterims pasiekti visą savo karjeros ir lyderystės potencialą.

Ekonomistas, kritikuojantis naująją pensijų reformą

Prie G. Nausėdos komandos prisijungė ir ekonomistas, socialinių mokslų daktaras Teodoras Medaiskis. Jis Lietuvos socialinės apsaugos ir pensijų sistemos bendraautorius, 1992-1993 metais yra dirbęs Lietuvos socialinės apsaugos ministru.

Teodoras Medaiskis

Dabartiniai valdantieji iš T. Medaiskio yra sulaukę kritikos dėl naujosios pensijų reformos.

Komandoje – ir toksikologas

G. Nausėdos komandoje dirba ir toksikologas Robertas Badaras, Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Toksikologijos centro vadovas. R. Badaras yra įvairių toksikologijos mokymo priemonių, daugybės mokslinių straipsnių ir pranešimų bendraautorius, stažavosi Rusijoje, Lenkijoje ir JAV.

Robertas Badaras

Kaip skelbiama oficialiame RVUL puslapyje, pagrindinės R. Badaro domėjimosi kryptys – priklausomybių gydymas, inkstų pakaitinė terapija. R. Badaras yra sakęs, kad dabartinio Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos priemonės, skirtos kovai su alkoholiu, iš tiesų veikia.

Prisijungė ir dainininkė, dirbanti reklamos agentūroje

Dar viena G. Nausėdos komandos narė – Dovilė Filmanavičiūtė. Nors moteris yra vienos reklamos agentūros skaitmeninių sprendimų ir turinio skyriaus vadovė, daugumai ji yra pažįstama kaip dainininkė slapyvardžiu „Miss Sheep“.

Ji yra dirbusi žurnaliste ir rinkodaros specialiste.

Dovilė Filmanavičiūtė

Talkins ir VDU profesorius

Rinkimuose G. Nausėdai talkins ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesorius Mindaugas Jurkynas. Politologo mokslinių interesų kryptys yra šios: bendradarbiavimas ir konfliktai Baltijos jūros regione, regioninis identitetas Šiaurės Europoje, partijos naujose demokratijose, ES institucijos ir integracija. Politologas yra dirbęs socialdarbiečio Gedimino Kirkilo komandoje.