„Būtinai (teiksiu projektą dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo). Jis yra aptartas ir anksčiau. Nedaug frakcijų tam pritaria. Tai visada būdavo nepageidautinas siūlymas Seime. (…) Manau, kad žmonės patys galėtų atsakyti, ar reikia sumažinti Seimą“, – sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas yra įsitikinęs, kad šis klausimas pritrauktų daugiau žmonių į referendumą, kuriame kartu būtų sprendžiamas ir dvigubos pilietybės klausimą.

„Aš klausdavo per susitikimus: „ar ateitumėte į referendumą balsuoti dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo iki 121?“. Visose salėse pakildavo, turbūt, visos rankos, sakydami, kad mes tada balsuotume“, – sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas tikisi sėkmingos ir referendumo dėl dvigubos pilietybės pabaigos.

„Aš labai norėčiau, kad jis būtų teigiamas, kad mes išsaugotume pilietybę“, – sakė V. Pranckietis.

Parlamento pirmininkas neatmetė, kad Seimas gali atmesti prezidentės veto pataisoms, kuriomis buvo siekiama mažinti reikalavimus dėl dvigubos pilietybės.

Atmesdama pataisas valstybės vadovė pabrėžė, kad palaiko dvigubos pilietybės suteikimo išplėtimą, bet kviečia lietuvius visame pasaulyje susitelkti įteisinant šią galimybę konstituciniu ir teisinių abejonių nekeliančiu keliu.

Referendumą dėl dvigubos pilietybės įteisinimo planuojama skelbti su prezidento rinkimais 2019 metais.