P. Tayloras, kuris mirė trečiadienį, suvaidino svarbų vaidmenį užgimstant moderniajam šokiui.

„Paulas Tayloras buvo vienas didžiausių šokio kūrėjų pasaulyje ir jo mirtis labai liūdina ne tik mus, dirbusius su juo, bet ir žmones visame pasaulyje, kurių sielą jaudino jo neprilygstamas menas“, – sakė „Paul Taylor Dance Foundation“ meno direktorius Michaelas Novakas.

„Mes dėkingi už jūsų meilę ir paramą, ir su didžiausia ištikimybe bei atsidavimu imame tęsti jo darbą“, – pridūrė M. Novakas, garsios trupės „Paul Taylor Dance Company“ narys, kurį P. Tayloras anksčiau šiais metais pasirinko savo įpėdiniu.

Nuo 1954 metų P. Tayloras sukūrė 147 šokius, kuriuos atlikdavo „Paul Taylor Dance Company“, mažesnė jos grupė „Taylor 2“ ir kitos trupės visame pasaulyje.

„Jis puikai pasakodavo per savo šokį ir buvo pagrindinis Amerikos moderniojo (šokio) choreografas“, – sakė Portlande Oregone įsikūrusios šokio trupės „Bodyvox“ viena meno direktorių Ashley Roland.

„Tokiuose šokiuose kaip „Arden Court“ ir „Cloven Kingdom“ jis kūrė įtaigią paprastą šokio architektūrą, ypač vyrų (partijoms). Jis buvo plaukikas ir jo rankų judesiai suteikdavo jo šokiui jėgos ir grakštumo“, – pridūrė A. Roland.