R. Berankis pirmojo rato dvikovą pradėjo sėkmingai, tačiau vėliau iniciatyvą perėmė varžovas, o pats lietuvis ilgainiui pradėjo skųstis peties skausmais bei iš dvikovos pasitraukė anksčiau laiko.

Partija buvo pralaimėta 6:3, 6:7 (6:8), 0:6, 0:2, iš viso ji truko 2 val. 48 min.

Vėliau, kalbėdamas su „New York Times“, R. Berankis teigė, kad jį nukamavo tiesiog nežmoniškas Niujorke tvyrantis karštis.

Pasak lietuvio, turnyro rengėjai turėjo atšaukti visus mačus.

„Sąlygos buvo pernelyg rizikingos. Mes esame fiziškai pasiruošę, tačiau esant tokiomis sąlygomis žaisti negalima. Tai pernelyg pavojinga. Nors nėra taisyklės, kuri leistų atšaukti mačus dėl karščio, šiuo atveju rengėjai turėjo mačus nutraukti. Tačiau pakeitimų nebus imtasi tol, kol kas nors kortuose numirs“, – situaciją komentavo lietuvis.

Apskritai antradienį Niujorke oro temperatūra pakilo iki 38 laipsnių karščio. Nuo jo kentėjo ne tik R. Berankis, bet ir daugybė kitų tenisininkų.

Sąlygos dvikovas anksčiau laiko privertė baigti net penkis tenisininkus.

Tai – italas Stefano Travaglia, R. Berankis, argentinietis Leonardo Mayeris, rusas Michailas Južnas ir serbas Filipas Krajinovičius.

Sunkiai sekėsi ir serbui Novakui Džokovičiui, siekiančiam savo 14-o Didžiojo kirčio titulo. 31 metų serbas pirmame rate 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 nugalėjo vengrą Martoną Fucsovicsą. Žaidėjai kas 10 minučių darydavo taip vadinamą karščio pertrauką. Organizatoriai sąlygas paskelbė ekstremaliomis.

„Meldžiausi, kad pasijusčiau geriau, nes per pirmuosius tris setus buvo prastai, – vėliau kalbėjo N. Džokovičius. – Noriu padėkoti organizatoriams, kad leido daryti pertraukas kas 10 minučių. Mums abiems to labai reikėjo, nes buvo įjungtas išlikimo režimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)