Laikinose evakuacijos stovyklose tebėra apsistoję apie 1 mln. žmonių. Pranešama, kad 15 žmonių vis dar yra dingę be žinios, nors vyksta intensyvūs valymo darbai.

Keralos vyriausiasis ministras Pinarayi Vijayanas tviteryje nurodė, kad jau buvo išvalyta daugiau kaip 130 tūkst., arba beveik trečdalis, nuo potvynių nukentėjusių namų.

Taip pat tęsiami elektros energijos tiekimo atkūrimo darbai. Į savo namus grįžtantys žmonės raginami neprarasti budrumo ir, slūgstant vandeniui, saugotis gyvačių. Valstijos valdžia ir laukinės gamtos ekspertai subūrė komandas, kurios skubės padėti vietos gyventojams, savo namuose aptikusiems gyvačių, praneša vietos žiniasklaida.

Žuvusiųjų skaičiui kasdien vis didėjant, Keralos valdžia pareiškė, jog „bus imtasi veiksmų siekiant įsitikinti, kad visi šie asmenys žuvo dėl potvynių“.

Pamatęs savo namų Kotado saloje Ernakulamo rajone būklę, trečiadienį nusižudė 68 metų amžiaus vyras, o kiek anksčiau šią savaitę atėmė sau gyvybę 19-metis paauglys, nes per potvynius buvo sunaikinti jo mokyklos pažymėjimai, pranešė policija.

Vyriausybė praneša, jog buvo sunaikinta arba apgadinta daugiau kaip 10 tūkst. kilometrų kelių, o parlamento duomenys rodo, kad buvo nuplauta 50 tūkst. namų.