Požeminiai smūgiai buvo juntami kelias sekundes ir sukėlė paniką Karakase, ypač aukštuose pastatuose. Daugelis jų buvo evakuoti baiminantis pakartotinių smūgių ir galimo ilgalaikio konstrukcijų pažeidimo.

Venesuelos vidaus reikalų ministras Nestoras Reverolis sakė, kad ilgokai trukęs žemės drebėjimas „buvo juntamas keliose valstijose“, bet „kol kas pranešimų apie aukas nebuvo“.

Jis pridūrė, kad potenciali žala tebevertinama.

USGS nurodė, kad drebėjimas įvyko po 17 val. 30 min. vietos (trečiadienį 0 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Jo epicentras buvo netoli Sukrės valstijos pakrantės, o židinys – 123 km gylyje.

Venesuelos seismologijos tyrimų fondas smūgių galią įvertino tik 6,3 balo ir nurodė, kad jo epicentras buvo maždaug už 400 km į rytus nuo sostinės Karakaso.

„Šis žemės drebėjimas cunamių grėsmės nekelia“, – nurodė JAV Ramiojo vandenyno cunamių perspėjimo centras.

Tačiau socialiniuose tinkluose paskelbta daugybė nerimo kupinų žinučių, ypač iš Karakaso apylinkių, kur gyvena apie 4 mln. žmonių.

N. Reverolis paragino gyventojus išlikti ramius ir sakė, kad aktyvuota šalies „rizikos evakuacijos komanda“.

Venesuela šiuo metu išgyvena aštrią ekonominę ir politinę krizę po ketverius metus trukusios recesijos, dėl kurios, kaip nurodo Jungtinės Tautos, daugiau kaip 2 mln. žmonių paliko šalį.

Šaliai stinga maisto produktų ir vaistų, blogėja viešosios paslaugos, įskaitant vandens ir elektros tiekimą bei susisiekimą.

Vėliausias panašaus stiprumo žemės drebėjimas šalyje įvyko 1997 metais. Tąsyk Sukrę supurtė 7 balo požeminiai smūgiai, pareikalavę 73 žmonių gyvybių.

Trimis dešimtmečiais anksčiau 200 žmonių žuvo per 6,7 balo žemės drebėjimą Karakase.