Prieš antros pagal pajėgumą Rusijos futbolo lygos 7 turo rungtynes „Fišt“ stadione su vietos „Sočio“ komanda „Nižnij Novgorod“ ekipos legionierius, ukrainietis V. Fedorivas, skirtingai nei visi likę futbolininkai ir teisėjų brigada, per Rusijos valstybinį himną nepasisuko į šios šalies vėliavą ir įskėlė kibirkštį skandalui.

Rusijos žiniasklaidoje susiformavo nuomonė, kad tai ukrainiečių gynėjas padarė specialiai, veikiausiai skatinamas politinių sumetimų dėl didelės įtampos tarp Rusijos ir Ukrainos. Taip pat V. Fedorivas anksčiau pasielgė ir prieš dvikovą su „Mordovija“.

Kaip paaiškėjo, politikos užkulisiais futbolininkas nesidangsto – klubo oficialioje interneto svetainėje jis paaiškino savo elgesį, papiktinusį Rusiją.

„Esu tikintis žmogus. Kai išeinu į aikštę prieš rungtynes visuomet sukalbu maldą. Taip buvo ir Sočyje. Esu tvirtai įsitikinęs, kad politikai sporte – ne vieta. Gerbiu bet kurios valstybės himną ir vėliavą. Prašau mano veiksmuose neįžvelgti jokios politinės potekstės“, – teigė V. Fedorivas.

Vyriausiasis „Nižnij Novgorod“ komandos treneris Dmitrijus Čeriševas atsisakė komentuoti savo auklėtinio veiksmus ir pabrėžė, kad žurnalistai be reikalo čia ieško skandalo.

Rusijos žiniasklaida pabrėžia, kad 2008-2011 metais gynėjas atstovavo Permės „Amkar“ ekipai ir nei meldėsi, nei buvo nusisukęs grojant nacionaliniam himnui.

Nepaisant paaiškinimo, ukrainietis sulaukė griežtos kritikos. Buvęs Rusijos rinktinės ir „Zenit“ saugas Vladislavas Radimovas skeptiškai sureagavo į V. Fedorivo komentarą.

„Paaiškėjo, kad Fedorivas – giliai tikintis ir tiesiog meldžiasi? Nesuprantu, kaip tai susiję? O dainininkės užpakalis netrukdė jam sakyti maldą, – aštriai kritikavo jis ukrainietį. – Kam Rusijoje „kalti“ pinigus, jei mes jam tokie bjaurūs? Kam rengti tokias akcijas, įtempiant ir taip sudėtingus mūsų šalių santykius? Ne paauglys juk, trisdešimt metų suėjo, būk vyru, suimk save į rankas ir išmok gerbti namus, kuriuose sėdi prie bendro stalo“.

Dvikova „Fišt“ stadione baigėsi 1:0 Žemutinio Naugardo komandos naudai.

На вчерашнем матче Сочи - Нижний Новгород украинский защитник Виталий Федорив, во время гимна России, отвернувшись от нашего флага, встал ко всем перпендикуляром. Говорят, на игре с Мордовией Федорив тоже пропендикулярил. Сегодня выясняется – Федорив сильно верующий и просто молился (???) А я не догоняю – как это связано? А задница певицы не мешала ему читать молитву?-)) А я-то решил, что бедный Федорив такую неприязнь к нам испытывает, что аж кушать не может-)))) И удивился – нафиг в России бабки заколачивает, если мы ему так противны? Какого устраивать перепендикулярные демонстрации, нагнетая и так непростые отношения между нашими странами? Не подросток же, тридцатник стукнуло, будь мужиком, возьми себя в руки и научись уважению к дому, в котором столуешься! Но может, зря на пацана наехал?-)) А вы что об этом думаете ? #сочинижнийновогород #россияукраина #федорив #странныйпатриотизм

A post shared by Влад Радимов (@radimov02) on Aug 19, 2018 at 3:17am PDT

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)