Pirminiais duomenimis, tarnybinio automobilio švyturėliai nebuvo įjungti, avarija įvyko, kai policininkų „VW Transporter“ rikiavosi iš antrosios eismo juostos į pirmąją ir susidūrė su pirmąja juosta važiavusiu maršrutiniu (Vilnius-Vaidotai) mikroautobusu „Mercedes“.

Žmonės nesužaloti. Nesmarkiai apgadintas „Mercedes“ kairysis šonas. Policijos mašina apgadinta kiek smarkiau.

Šiomis dienomis kilo triukšmas, paaiškėjus, kad nors visi policijos automobiliai yra apdrausti privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, tačiau Kasko draudimo naujieji, šiemet įsigyti tarnybiniai automobiliai neturi. Nes šiemet Kasko draudimas policijai pabrango 4-5 kartus, o pinigų tam nėra. Tiems tarnybiniams automobiliams, kurie Kasko draudimą turi dar nuo praėjusių metų, šiemet, pasibaigus metinėms sutartims, draudimas nebus pratęsiamas.

Pareigūnai skundžiasi, kad vadovybė verčia juos atlyginti už tarnybinių mašinų apgadinimus. Nors naujieji automobiliai jau važinėja gatvėmis, tvarka, kaip reikėtų elgtis tais atvejais, kai per eismo įvykius apgadinami Kasko draudimu neapdrausti tarnybiniai automobiliai, dar tik kuriama. Tvarka turėtų apimti ir taisykles, kaip bus kompensuojama padaryta žala, kokia atsakomybė teks pareigūnui, padariusiam eismo įvykį.