Tačiau atsivertus laišką ir pradėjus jį skaityti, matyti, kad VMI, mokesčių tematikos laiške – nė kvapo.

„Naujas ir nesenai veiklą pradėjas Skandinavijos bankas Lietuvoje, turintis 30 metų patirtį, ieško naujų klientų, kuriems reikalinga VARTOJIMO PASKOLA ar REFINANSAVIMAS.
Pirmiems klientams išskirtinės sąlygos!“, – rašoma laiške, kurio kalba neredaguota ir netaisyta.

VMI gyventojus savo feisbuke jau įspėjo, kad su mokesčių inspekcija šis laiškas neturi nieko bendro.

„Viena iš paskolas teikiančių įmonių sugalvojo pasinaudoti VMI vardu – juk gavęs „skubų pranešimą iš VMI“ būtinai jį paskaitysi.

Žodžiu, šis laiškas su VMI neturi nieko bendro. Tiesiog tai svetimo vardo naudojimas siekiant žinomumo“, – teigė inspekcija savo feisbuko profilyje.

VMI atstovė spaudai Rūta Asadauskaitė DELFI teigė, kad tokių laiškų pavyzdžius inspekcijai atsiuntė patys gyventojai.

„Šiandien gavome pranešimų ne iš vieno su klausimu, ar mokesčių administratorius tikrai siunčia kažkokius panašius reklaminio pobūdžio pranešimus. Atsakymas – tikrai ne, VMI to nedaro, tai tiesiog bandymas naudoti VMI vardu, nes jei žmogus pamato, kad gavo pranešimą iš VMI, greičiausia jis atsidaro tokį laišką, kad paskaitytų turinį“, – sako ji

R. Asadauskaitė teigia, kad laiškas siųstas iš realios, Lietuvoje veikiančios ir paskolas teikiančios įmonės, kurios pavadinimo nenorėjo atskleisti: „Taip, siuntėjas yra, tai viena paskolas teikianti įmonė, bet mes nenorime jiems daryti reklamos.“

Pasidalinusi laiško nuotrauka VMI siuntėją užtušavo ir teigė, kad neabejotinai susisieks su taip save besireklamuojančia įmone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)