Lemiamame plaukime J. Jefimova antrą kartą pagerino Europos čempionatų rekordą – 1 min. 5,53 sek.

Artimiausia konkurentė Rūta Meilutytė atsiliko 0,73 sek., trečia finišavusi italė Arianna Castiglioni – 1,01 sek.

Nors nugalėjo įtikinamai, be pastangų pergalė neatėjo: vos išlipusi iš baseino ir eidama į rūbinę, 26-erių plaukikė iš Grozno persimainiusiu veidu prisėdo tiesiog koridoriuje ir kelias minutes sėdėjo apsigaubusi galvą rankšluosčiu.

Vėliau žurnalistams ji tvirtino, kad viskas buvo tvarkoje. Bet atletę treniruojantis tėvas Andrejus Jefimovas, kurį DELFI žurnalistas sutiko po finalo traukiantį dūmą greta „Tollcross International Swimming Centre“ arenos, buvo atviresnis. Pasak jo, sportininkei suskaudo pilvą.

„Moteriškos problemos, mums tokių nebūna“, – akį pamerkė A. Jefimovas.

Plaukikės tėvo nuomone, sekmadienį ši plaukė pagal galimybes – nei draskydamasi, nei taupydamasi.

„Rezultatas normalus, kažko panašaus ir norėjome. Apie jokius rekordus mes dabar galvos nesukame. Jeigu labai nori, gali greitai pasiekti aukštą rezultatą, bet paskui greitai ir nuvažiuosi žemyn. Mes Julijos sportinę formą keliame lėtai, užtat ji laikosi ilgai. Kol kas – dar nieko ypatingo, ramiai darbuojamės toliau“, – vertino 57-erių specialistas, kuris vaikystėje ir pradėjo treniruoti dukrą, o dabar su ja dirba pastaruosius dvejus metus.

Panašiai kalbėjo ir pati J. Jefimova, kuri po apdovanojimų ceremonijos jau atrodė atgavusi įprastą pusiausvyrą.

Rusė nedalino garsių pažadų dėl pergalių kitose rungtyse, kurių ryškiausios šalies plaukimo žvaigždės dar laukia ne viena: 50 ir 200 m krūtine, 200 m kompleksinis plaukimas, dvi estafetės.

„Kol kas galvoju tik apie artimiausią startą – 200 m plaukimo krūtine atranką pirmadienio rytą. O toliau jau žiūrėsime“, – kalbėjo J. Jefimova.

Naujoji Europos čempionė, perėmusi titulą iš R. Meilutytės, pasisakė ir DELFI paklausta apie lietuvės sprendimą sujungti jėgas su amerikiečiu Dave'u Salo. Būtent jis Los Andžele treniravo J. Jefimovą iki 2016-ųjų, kuomet po antro rusės skandalo pakluso JAV plaukimo federacijos spaudimui ir išsiskyrė su ilgamete auklėtine.

(iš kairės) Rūta Meilutytė, Julija Jefimova, Arianna Castiglioni

– Atrodo, kad su R. Meilutyte čia bendraujate jau šiek tiek šilčiau. Ar santykiai tikrai pasitaisė? – paklausėme J. Jefimovos

– O mūsų santykiai niekada ir nebuvo blogi – taip tik žiniasklaida juos pateikė. Suprantu, žiniasklaida dirba savo darbą, kuria intrigą, žmonėms nuo to turbūt tik įdomiau žiūrėti varžybas. Iš tikrųjų, tarp mūsų nieko tokio baisaus nėra, esame varžovės ir tiek.

– Rūta buvo arčiausiai jūsų finiše. Matėte, kaip ji plaukia?

– Jei atvirai, ne, visada dėmesį fokusuoju tik į priekį, nesidairau į šonus, galvoju tik apie savo plaukimą.

– Ką pagalvojote, kai sužinojote, kad Rūta dirbs su jūsų buvusiu treneriu Dave'u Salo?

– Sužinojau tik tada, kai ji atvažiavo į Los Andželą ir pradėjo ten treniruotis. Prieš tai nieko nebuvau girdėjusi. Pagalvojau, kad tai geras sprendimas. Jai buvo sunkus momentas – panašiai kaip ir man tuomet, kai susipažinau su Dave'u. Jis kaip niekas kitas moka padėti sportininkams išlipti iš duobių. Turbūt ir Rūtai permaina išeis į naudą – jai tai bus kaip antras sportininkės gyvenimas.

– Kaip jaučiatės, kai Glazge jums tereikia rūpintis vien plaukimu, o ne anksčiau nuolat skambėjusioms dopingo kontroversijomis, priešprieša su JAV plaukike Lilly King?

– Nuobodu (juokiasi – DELFI). Jei rimtai, mėgstu varžytis, lenktyniauti su geriausiais. Konkurencija su L. King ir mane, ir, manyčiau, ją pačią verčia tobulėti. Kai esame greta, abi plaukiame daug greičiau.

Kaip ir Rūtos atveju, visą tą priešpriešą tarp mūsų kuria žiniasklaida. Bet aš vis tiek nenoriu, kad čempionatas praslinktų tyliai. Kad ir ką darau, mėgstu šou, mėgstu pasakyti ką nors, apie ką galėtumėte parašyti (juokiasi – DELFI).

– Ar ši pergalė jums sukėlė daug emocijų?

– Laimėjau, tad viskas tvarkoje. Rezultatas ateityje bus geresnis, bet šiam kartui ir toks laikas neblogas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (440)