Dabartinis partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis BNS sakė, kad taryba sprendžia „dėl kongreso sušaukimo rugsėjo 29 dieną Raseiniuose“. Šiame kongrese ir bus renkamas naujasis „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas.

R. Žemaitaitis „tvarkiečių“ lyderiu buvo išrinktas 2016 metais. Jis šiose pareigose pakeitė ilgametį partijos pirmininką, europarlamentarą Rolandą Paksą.

Pasak R. Žemaitaičio, tarybos nariams šeštadienį taip pat bus pristatytos derybos dėl bendradarbiavimo Seime su valdančiosiomis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Frakcijų susitarimą „tvarkiečiai“ ketina pasirašyti rugpjūčio pabaigoje. Jie valdantiesiems yra įteikę 15 pasiūlymų punktų, ką reikia nuveikti dar šią Seimo kadenciją.

Jie norėtų į bendradarbiavimo susitarimą įtraukti įsipareigojimą, kad minimali mėnesio alga siektų ne mažiau kaip 50 proc. vidutinio atlyginimo, o vidutinis darbo užmokestis kitąmet būtų 1000 eurų, kad būtų įteisinti tiesioginiai seniūnų rinkimai, tarėjų institutas teismuose, nustatytas lengvatinis 9 proc. tarifas gaminant šilumą naudojamam kurui, gerokai padidintas finansavimas neformaliam ugdymui, įvestos privalomos gyventojų apklausos savivaldybėse.

Taip pat „tvarkiečiai“ siekia riboti didžiųjų prekybos centrų darbo laiką savaitgaliais, sudaryti galimybę darbo užmokestį mokėti keturis kartus per mėnesį, daugiau lėšų skirti būsto renovacijai.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ Seime turi septynis narius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija – 55, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija – 11 narių.